Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Papa Francisc îndeamnă călugărițele să nu se lase distrase de Internet și rețelele sociale, dar admite că acestea ”pot fi fără îndoială instrumente utile” (VIDEO)

Papa Francisc îndeamnă călugărițele să nu se lase distrase de Internet și rețelele sociale, dar admite că acestea ”pot fi fără îndoială instrumente utile” (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 24 Iul 2016, 17:59
Papa Francisc îndeamnă călugărițele să nu se lase distrase de Internet și rețelele sociale, dar admite că acestea ”pot fi fără îndoială instrumente utile” (VIDEO) Foto: time.com Externe

După ce a demonstrat ca este în pas cu tehnologia și a binecuvântat un copil pe telefon, acum Papa Francisc întoarce foaia. Suveranul Pontif le-a recomandat miilor de călugăriţe din mănăstiri să nu se lase "distrase" de Internet, informează B1 TV.

În urmă cu câteva luni, şeful Bisericii Catolice susţinea că Internetul și rețelele sociale sunt un dar de la Dumnezeu. Dar cum tot ce-i mult strică, Papa Francisc a ţinut să transmită un avertisment celor care au ales să se dedice credinţei. Mai exact, călugăriţelor, pe care le îndeamnă să nu se lase distrase de Internet.

"În societatea noastră, cultura digitală influenţează decisiv formarea gândirii...Acest climat cultural afectează şi comunităţile contemplative. Aceste mijloace pot fi fără îndoială instrumente utile..., dar vă recomand un discernământ prudent pentru ca acestea să fie în folosul formării pentru viaţa contemplativă...şi nu ocazii de distragere şi evadare din viaţa frăţească din comunitate şi nici dăunătoare vocaţiei voastre, sau un obstacol în calea vieţii voastre dedicate în întregime contemplării", a scris Papa Francisc în Constituţia sa apostolică Vultum Dei quarere - Căutarea înfăţişării Domnului.

Papa Francisc îndeamnă călugărițele să nu se lase distrase de Internet și rețelele sociale, dar admite că acestea ”pot fi fără îndoială instrumente utile”

Noile reguli se adresează celor peste 35.000 de călugăriţe din aproximativ 4.000 de mănăstiri, aflate mai ales în Italia şi Spania.

În ciuda scăderii numărului de femei care doresc să devină maici, Suveranul Pontif a cerut să nu se încerce "recrutarea" de călugăriţe din străinătate pentru a umple mănăstirile.

”Trebuie evitată cu orice preţ recrutarea de candidate venite din alte ţări doar pentru a asigura supravieţuirea mănăstirii", a spus Papa.

Acesta încurajează toate mănăstirile să facă parte dintr-o federaţie, ca "structură importantă de comuniune între mănăstiri care împărtăşesc acelaşi har, pentru a nu rămâne izolate".Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Papa Francisc,   tehnologie,   internet