Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Papa Francisc, apel de Paşte pentru rezolvarea tuturor conflictelor şi construirea de poduri în loc de ziduri: ”Hristos înviat să aducă lumină peste bezna conflictelor”

Papa Francisc, apel de Paşte pentru rezolvarea tuturor conflictelor şi construirea de poduri în loc de ziduri: ”Hristos înviat să aducă lumină peste bezna conflictelor”

Un articol de: Sebastian Pricop - 21 Apr 2019, 15:56
Sursă foto: hepta.ro Externe

Papa Francisc a rostit duminică tradiţionalul mesaj de Paşte Urbi et Orbi. ”Hristos înviat să aducă lumină peste bezna conflictelor”, a spus suveranul pontif şi a cerut rezolvarea tuturor neînţelegerilor pentru ca pacea să se aştearnă din nou în lume.

În tradiţionalul mesaj adresat zecilor de mii de credincioşi prezenţi în Piaţa Sfântul Petru, Papa Francisc a cerut să fie construite poduri în loc de ziduri și oprirea "zgomotului armelor" în zone de conflict și în interiorul orașelor, scrie Deutsche Welle.

Acesta a condamnat și atacurile cu bombă care au lovit biserici din Sri Lanka chiar în prima zi de Paște și au condus la moartea a peste 200 de persoane.

"”Am aflat cu tristeţe ştirea privind aceste grave atentate, care exact azi, în duminica Paştelui, au adus doliu şi durere în mai multe biserici şi în alte lăcaşuri de rugăciune din Sri Lanka”, a spus Papa în tradiţionalul mesaj de Paște. 

"Vreau să-mi exprim afecţiunea şi apropierea faţă de comunitatea creştină, care a fost lovită în timp ce se reculegea în rugăciune şi faţă de toate victimele acestei crude violenţe. Îi încredinţez Domnului pe cei care au pierit tragic şi mă rog pentru cei răniţi şi pentru toţi cei care suferă din cauza acestui eveniment dramatic", a continuat Suveranul Pontif. 

Acesta a făcut și o rugăciune pentru rezolvarea conflictelor, în special cele din Siria, Yemen, dintre Israel și Palestina, Libia, Burkina Faso, Mali, Niger, Nigeria, Camerun, Sudan, Sudanul de Sud, estul Ucrainei, Venezuela și Nicaragua.

De Paște, cea mai importantă sărbătoare din calendarul catolic, creștinii sărbătoresc învierea lui Isus Cristos cu ceremonii solemne pe cuprinsul a mai multe zile.
 

Citeşte mai multe despre:   Papa Francisc,   Vatican
 
 
 
Loading...