Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Papa Francisc va merge în Ungaria, în luna septembrie. Cardinal: Vizita ne dă speranţă şi consolare în aceste vremuri grele

Papa Francisc va merge în Ungaria, în luna septembrie. Cardinal: Vizita ne dă speranţă şi consolare în aceste vremuri grele

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 09 Mar 2021, 08:24
Papa Francisc va merge în Ungaria, în luna septembrie. Cardinal: Vizita ne dă speranţă şi consolare în aceste vremuri grele Foto: Hepta - Abaca Press / IPA/ABACA Externe

Cardinalul Peter Erdo, şeful Bisericii catolice din Ungaria, a anunțat că Papa Francisc va vizita țara şi va participa la slujba care încheie Congresul Internaţional al Euharistiei de pe 12 septembrie.

 

Papa Francisc va vizita Ungaria anul acesta

 

Vizita Suveranului Pontif și Congresul trebuiau să aibă loc anul trecut, dar au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

Vizita e „o mare bucurie pentru conferinţă şi ne dă speranţă şi consolare în aceste vremuri grele”, a susținut cardinalul Peter Erdo, potrivit Hungary Today.

Slujba „statio orbis” pentru oraş şi lume va fi principalul moment al Congresului Internaţional al Euharistiei.  „Prin urmare, e potrivit și firesc ca papa să participe la ea, după ce va participa şi la conferinţă", a explicat Erdo.

În cadrul Congresului, care se va desfăşura în perioada 5 - 12 septembrie, vor avea loc numeroase evenimente religioase, o conferinţă, dezbateri şi concerte.

Vizita a fost anunțată în contextul în care, luni, noi restricții au fost impuse în țara vecină pentru a limita răspândirea SARS-CoV-2. Școlile, grădinițele și magazinele neesențiale s-au închis, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie pe tot teritoriul țării, iar interdicția de circulație între orele 20.00 și 5.00 a fost menținută. Țara se confruntă cu al treilea val al epidemiei.

 Se REDESCHID cluburile pe litoral în minivacanţa de 1 Mai? Vestea dată de ministrul Lucian Bode

Papa Francisc, vizită istorică în Irak

 

Suveranul Pontif a efectuat zilele acestea o vizită istorică în Irak. Suveranul Pontif a ajuns vineri în Bagdad. Aceasta este prima sa călătorie internaţională de la începutul pandemiei şi prima vizită papală în această ţară. 

De când a ajuns în Bagdad, Papa Francisc a făcut apel la încheierea violenţelor şi a extremismului. Creştinii de acolo, a spus el, ar trebui să aibă un rol proeminent ca cetăţeni, cu drepturi depline, libertăţi şi responsabilităţi. Anumite grupări militante şiite s-au opus vizitei liderului catolic, sugerând că aceasta sporeşte implicarea Vestului în problemele interne ale ţării.

Papa și-a continuat apoi vizita, fiind bine primit de musulmani. El a ajuns și în orașele Mosul şi Ir-bin, s-a rugat alături de zeci de mii de oameni pentru victimele COVID-19 şi a făcut din nou apel la încheierea violenţelor şi a extremismului. 
 

Citeşte mai multe despre:   Papa Francisc,   Ungaria