Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Parada de ziua națională a Franței, înlocuită cu o ceremonie militară, în contextul pandemiei de coronavirus

Parada de ziua națională a Franței, înlocuită cu o ceremonie militară, în contextul pandemiei de coronavirus

Un articol de: Andrei Ștefan - 05 Iun 2020, 21:03
Parada de ziua națională a Franței, înlocuită cu o ceremonie militară, în contextul pandemiei de coronavirus Externe

În contextul pandemiei de coronavirus, festivitatea de ziua națională a Franței (14 iulie) stă sub semnul întrebării.

Mai exact, organizarea paradei militare tradiționale nu se mai poate desfășura ca până acum, luându-se în calcul evoluția răspândirii virusului COVID-19.

La mijlocul lunii trecute, președintele Emmanuel Macron declara că speră că „Ziua națională va fi o ocazie suplimentară pentru a arăta omagiul și recunoașterea națiunii tuturor celor care se angajează în lupta împotriva COVID-19”, dorind astfel o recunoaștere simbolică a întregii națiuni față de cei care au luptat în prima linie în timpul primului val al pandemiei.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

În același timp, senatorul Ladislas Poniatowski sugera anularea „de urgență” a paradei din 14 iulie, ținând cont de apariția unor focare de contaminare.

 

Parada de ziua națională a Franței, înlocuită cu o ceremonie militară

 

Recent, în cadrul unui comunicat de presă emis de palatul Élysée, s-a anunțat faptul că parada de pe Champs-Élysées va fi anulată, fiind înlocuită cu o ceremonie militară, ce va avea loc la Place de la Concorde. Decizia a fost luată datorită faptului că o astfel de paradă necesită importante lucrări de planificare și pregătire, precum și repetiții, se c-ar fi dovedit incompatibile cu regulile de distanțare socială.

Ceremonia va include „un dispozitiv restrâns la 2.000 de participanți și aproximativ 2.500 de invitați”, în conformitate cu regulile de distanțare socială, se mai arată în comunicat, enunțându-se, totodată, faptul că parada aerianp va avea loc, onorând participarea armatei la lupta împotriva virusului COVID-19, prin operațiunea Resilience.

„De asemenea, se va aduce un omagiu personalului medical, pe care francezii l-au aplaudat în fiecare seară în perioada de restricții, precum și tuturor actorilor mobilizați împotriva coronavirus”.

În prezent, nu există prevăzut faptul ca publicul larg să participe la ceremonie, însă situația ar putea fi reevaluată până pe 14 iulie, dacă situația de sănătate se îmbunătățește în continuare, a mai precizat președinția.

Ultima dată când parada națională a Franței a fost înlocuită cu o simplă ceremonie militară, s-a petrecut în perioada 1925-1929, scrie Zone Militaire.

Luna trecută, datorită evoluției pandemiei de coronavirus în Rusia (peste 10.000 de noi infectări zilnice la acea vreme), și autoritățile din această țară au decis să amâne parada militară ce urma să marcheze 75 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste. Astfel, parade care urma să aibă loc pe 9 mai va avea loc pe 24 iunie.

 

Cafenelele, barurile și restaurantele, redeschise în Franța

 

Începând de pe 2 iunie, cafenelele, barurile și restaurantele și-au redeschis porțile pentru a primi clienții, după mai bine de două luni de închidere din cauza crizei pandemice declanșate de noul coronavirus.

Cu toate acestea, se va respecta menţinerea distanţei între mese şi a unui număr de cel mult zece persoane la o masă. Lucrătorii din unitățile de alimentație publică vor fi obligați să poarte măști de protecție și mănuși de unică folosință.

„Viteza de propagare a coronavirusului este sub control”, a declarat premierul Edouard Philippe, precizând și că accesul la plaje, lacuri și râuri va fi, de asemenea, complet restaurat.

Însă Jean Castex, responsabil de coordonarea strategiei de ieşire din izolare a țării, a afirmat că autoritățile nu exclud revenirea la regimul restrictiv, optând pentru „reversibilitatea măsurilor", în cazul în care epidemia de coronavirus o va lua din nou pe o pantă ascendentă.

Citeşte mai multe despre:   Franta,   Emmannuel Macron