Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe PARISUL SUB ASEDIU: ''Vestele galbene'' devastează capitala Franţei. Zeci de arestări! (VIDEO, FOTO)

PARISUL SUB ASEDIU: ''Vestele galbene'' devastează capitala Franţei. Zeci de arestări! (VIDEO, FOTO)

Un articol de: B1.ro - 01 Dec 2018, 12:57
PARISUL SUB ASEDIU: ''Vestele galbene'' devastează capitala Franţei. Zeci de arestări! (VIDEO, FOTO) Externe

Noi incidente s-au înregistrat în dimineaţa zilei de sâmbătă la Paris pe bulevardul Champs-Elysee, unde "vestele galbene" s-au reunit pentru a treia zi de acţiune naţională, relatează Agerpres.

În jurul orei locale 09:00, manifestanţi au încercat să forţeze un punct de control spre Place de l'Étoile, provocând o ripostă din partea forţelor de ordine, care au făcut uz de gaze lacrimogene. 
De la orele 06:00, artera pariziană este interzisă circulaţiei şi este intens supravegheată de poliţie, pentru a evita orice pătrundere în zonă.

Protestele care au degenerat în altercaţii cu forţele de ordine continuă şi la momentul transmiterii acestei ştiri.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Poliția a apelat la gaze lacrimogene, grenade paralizante și tunuri de apă. 60 de persoane au fost arestate în contextul îngrijorărilor că grupări de extremă stânga și extremă dreapta infiltrează mișcarea ”vestele galbene”, o mișcare de protest spontană. 

Protestele "vestelor galbene", numele sub care este cunoscută această mişcare creată pe reţelele de socializare, fără tutela vreunui partid sau sindicat, au fost determinate de anunţul guvernului francez privind scumpirea carburanţilor.

Conform datelor oficiale, sâmbăta trecută, aproape 290.000 de persoane au manifestat în 2.034 de adunări în toată ţara. Mişcarea a fost marcată de decesul unei manifestante, lovită de o şoferiţă la un baraj în Savoia. Un număr de 409 persoane au fost rănite în timpul manifestaţiilor, din care 14 grav, inclusiv din rândul forţelor de ordine, iar 282 au fost arestate.

Executivul francez a aprobat o majorare a taxelor pentru carburanţi de 7,6 eurocenţi pe litru pentru motorină şi de 3,9 eurocenţi pentru benzină, pentru a reduce utilizarea autovehiculelor poluante şi a promova energia curată.

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Paris