Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Parlamentar francez, declarație șocantă: „Crimeea este rusească, să trecem la altceva!”

Parlamentar francez, declarație șocantă: „Crimeea este rusească, să trecem la altceva!”

Un articol de: - 01 Aug 2016, 09:54
Parlamentar francez, declarație șocantă: „Crimeea este rusească, să trecem la altceva!” Foto: alchetron.com Externe

Deputatul francez de dreapta Thierry Mariani se află în fruntea unei delegaţii parlamentare în Crimeea.Oficialul i-a invitat duminică pe europeni să recunoască anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene, potrivit France Preese, preluat de gandul.info.

În ciuda criticilor Kievului, delegaţia franceză a ajuns în Crimeea, iar deputatul francez nu s-a temut să spună că în peninsula ucrainiană, ”oamenii au un aer fericit” de când a fost ocupată de Rusia.

„Crimeea a ales să redevină rusească, Crimeea este rusească, să trecem la altceva şi să încercăm să regăsim relaţii normale între ţările europene şi Rusia”, a declarat Mariani în cursul unei conferinţe de presă la Sevastopol.

„Am găsit o regiune în schimbare, drumurile sunt mai bune decât anul trecut”, a continuat deputatul francez să laude binefacerile ocupaţiei ruse. În acest context el s-a plâns că ”nu mai există jurnalişti occidentali care să vină să vadă că pentru o ţară despre care se spune că este ocupată, oamenii au un aer fericit”.

Ministerul de Externe ucrainean "a condamnat ferm această vizită" care, potrivit lui, "încalcă legislaţia ucraineană şi dreptul internaţional".

 „Neruşinarea absolută a acestor parlamentari francezi care îşi exhibă fascinaţia pentru agresorii ruşi”, a scris pe Twitter, Ambasadorul Ucrainei în Franţa, Oleg Şamşur.

O parte a vizitei a fost consacrată situaţiei tătarilor din Crimeea, o comunitate musulmană autohtonă din peninsulă, care este supusă unei puternice presiuni din partea autorităţilor ruse din cauza opoziţiei lor faţă de anexare.

Mariani a estimat vineri că situaţia lor este "în progres net în raport cu anii trecuţi şi, în special, în raport cu perioada ucraineană".

"Foarte sincer, este o problemă ridicată de propagandă, eu cred că este mai bine să fii tătar în Crimeea decât rus în Letonia", a estimat el în faţa presei.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   crimeea