Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Parlamentul European ar putea interzice ţigările slim sau mentolate

Parlamentul European ar putea interzice ţigările slim sau mentolate

Ţigările slim, pe masa oficialilor de la Bruxelles. Membrii Parlamentului European ar putea lua în discuţie controversata lege a tutunului prin care s-ar putea interzice comercializarea ţigaretelor slim şi aromate, scriu jurnaliştii de la Evenimentul Zilei.

Scopul actului normativ este să facă tutunul mai puţin atractiv pentru tineri.

Votul trebuia să aibă loc, iniţial, luna trecută, însă a fost amânat din cauza presiunilor făcute de cei care sunt împotriva adoptării acestei legi.

De exemplu unul din giganţii din industria tutunului susţine că ar fi cheltuit peste 1 milion de euro pe prânzuri şi cine pentru a încercat să-i convingă pe membrii Parlamentului European să nu susţină revizuirea legii cu privire la tutun.

Pe de altă parte, miniştrii Sănătății din 16 state europene, printre care Austria, Franța, Grecia, Olanda, Spania și Marea Britanie i-au încurajat pe membrii Parlamentului European să convină rapid asupra noii legi a tutunului, în ciuda lobby-ului făcut de producători.

Aceștia au avertizat că tot mai mulți copii se apucă de fumat, urcând numărul celor care mor anual din această cauză la 700.000.

În ceea ce priveşte ţara noastră, premierul Victor Ponta afirma în luna iulie a acestui an, că din punct de vedere al sănătăţii, susţine directiva Uniunii Europene privind interzicerea ţigărilor mentolate şi slim.

Însă România a respins proiectul deoarece s-ar fi ajuns la importuri şi ar fi fost încurajată contrabanda.

Şi ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a precizat că directiva a fost în discuţia miniştrilor Sănătăţii la mijlocul lunii iunie, iar cinci ţări care au producători de ţigarete, printre care şi România, s-au opus adoptării legii. Şi asta pentru că ar fi avut pierderi din punct de vedere al veniturilor bugetare şi al activităţii economice.

Citeşte mai multe despre:   tigari