Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Europarlamentarii au votat bugetul UE pe 2020. „Ultima șansă de a atinge obiectivele climatice”

Europarlamentarii au votat bugetul UE pe 2020. „Ultima șansă de a atinge obiectivele climatice”

Un articol de: Redacția B1.ro - 23 Oct 2019, 18:30
Foto: Facebook/ European Parliament Externe

Parlamentul European a votat, miercuri, bugetul Uniunii Europene pentru anul 2020. 

Acest buget este „ultima șansă pentru Uniunea Europeană de a se apropia de îndeplinirea angajamentelor politice stabilite pentru această perioadă, inclusiv de a atinge obiectivele climatice ale UE”, subliniază P.E., în proiectul său de rezoluție.

Parlamentul European a votat un buget în valoare totală de aproape 171 miliarde de euro în credite de angajament (ceea ce UE se angajează să investească în 2020 sau în anii următori, deoarece proiectele și programele se derulează pe mai mulți ani), reprezentând o creștere de aproximativ 2,7 miliarde de euro față de proiectul de buget al Comisiei. Acesta stabilește creditele de plată (ceea ce va fi cheltuit în mod concret în 2020) la 159 miliarde de euro, transmite Biroul de Legatură al Parlamentului European în România.

Deputații au confirmat un sprijin sporit față de proiectul de buget al Comisiei, adăugând în total peste 2 miliarde de euro pentru acțiunile de combatere a schimbărilor climatice. Mai mult, aceștia au sporit Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor (YEI) și programele Erasmus+, și au aprobat sprijin suplimentar în conformitate cu prioritățile Parlamentului în domenii precum IMM-urile, cercetare, digitalizare, migrație și politică externă, inclusiv pentru dezvoltare și ajutor umanitar.

Citeşte mai multe despre:   parlamentul european,   ue
 
Loading...