Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Parlamentul European dă în judecată Comisia Europeană pentru că nu a garantat reciprocitatea vizelor UE-SUA. Românii, printre puținii încă obligați să dețină viză pentru a intra în SUA

Parlamentul European dă în judecată Comisia Europeană pentru că nu a garantat reciprocitatea vizelor UE-SUA. Românii, printre puținii încă obligați să dețină viză pentru a intra în SUA

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 04 Mar 2021, 21:34
Parlamentul European dă în judecată Comisia Europeană pentru că nu a garantat reciprocitatea vizelor UE-SUA. Românii, printre puținii încă obligați să dețină viză pentru a intra în SUA Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA Externe

Parlamentul European (PE) trimite în judecată Comisia Europeană (CE) la Curtea de Justiţie a UE (CJUE) pentru faptul că a eșuat în a garanta reciprocitatea deplină a vizelor între blocul comunitar și SUA.

 

PE dă în judecată CE pentru eșecul în stabilirea reciprocității vizelor UE - SUA

 

Parlamentul European trimite în judecată Comisia la CJUE pentru ”eșecul de a acționa” în ceea ce privește reciprocitatea vizelor UE - USA. 

SUA nu au ridicat obligativitatea vizelor de scurtă şedere pentru cetăţenii din Bulgaria, Croaţia, Cipru şi România, declanşând mecanismul de reciprocitate din regulamentul 2018/1806. Parlamentul European a cerut Comisiei Europene să adopte o suspendare temporară a scutirilor pentru cetăţenii americani.

Comisia nu şi-a definit poziţia în cadrul legal stabilit”, a explicat Jaume Duch, purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, într-o serie de postări pe Twitter.

Parlamentul European trimite acum Comisia Europeană în judecată „pentru a se asigura că legislaţia UE este aplicată pe deplin”.

În octombrie anul trecut, legislativul european a votat o rezoluție prin care a cerut Comisiei să prezinte un act juridic care să elimine un an scutirea de vize pentru cetățenii americani care călătoresc în Europa, dat fiind că România, Croația, Cipru și Bulgaria nu beneficiază de scutirea de viză pentru SUA. 

Cetățenii din cele patru state sunt în continuare obligați să dețină viză pentru a intra în SUA, spre deosebire de toți ceilalți cetățeni ai UE, care pot sta în SUA maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile fără a avea viză. La rândul lor, cetățenii americani nu au nevoie de viză pentru a ajunge în Uniunea Europeană.
 Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis

Citeşte mai multe despre:   Parlamentul European,   Comisia Europeana,   vize SUA,   CJUE,   trimitere in judecata,   Jaume Duch