Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Particule radioactive de la Fukushima, depistate în Moscova: Oficialii susțin că nu prezintă risc pentru sănătate

Particule radioactive de la Fukushima, depistate în Moscova: Oficialii susțin că nu prezintă risc pentru sănătate

Urme de radioactivitate provenite de la centrala nucleară Fukushima au fost detectate în Moscova, anunță oficialii Radon, o facilitate care monitorizează decontaminarea nucleară, informează Herald Sun.

Radon a depistat de săptămâna trecută particule radioactive care conțin iod și stronțiu, anunță directorul adjunct, Oleg Polski.

Potrivit oficialilor, particulele radioactive nu prezintă niciun risc pentru sănătate.

"Începând din 23 martie, am înregistrat un nivel de radioactivitate care prezintă caracteristicile unei situații de urgență nucleară", a declarat Polski. Este vorba despre izotopi care conțin iod 131, cesiu 134, cesiu 137 și teluriu 132.

"Izotopii confirmă legăturile cu accidentul de la Fukushima, dar aceste particule nu prezintă niciun pericol pentru oameni", a adăugat directorul adjunct.

Rusia a interzis săptămâna trecută importurile de produse alimentare din cele patru prefecturi nipone afectate de accidentul de la centrala Fukushima, lovită de cutremurul devastator.

Citeşte mai multe despre:   Moscova,   Fukushima