Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Partidul Comuniștilor din Republica Moldova va ataca rezultatul alegerilor la Curtea Constituțională

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova va ataca rezultatul alegerilor la Curtea Constituțională

Un articol de: - 02 Dec 2014, 13:53
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova va ataca rezultatul alegerilor la Curtea Constituțională Foto: timpul.md Externe
PCRM va ataca rezultatele alegerilor la Curtea Constituțională și va solicita ca președintele CEC, Iurie Ciocan, să fie tras la răspundere, a afirmat liderul comuniștilor, Vladimir Voronin.

Acesta a cerut totodată demiterea membrilor Comisiei Electorale Centrale.

Totodată, liderul comuniștilor exclude posibilitatea unei coaliții cu partidele pro-europene sau cu PSRM.

„Noi încă nu am analizat această opțiune, dar din experiența precedentă, nu cred că este posibil așa ceva. Nu putem să ne unim cu acei care și-au bătut joc de țară. În așa situație este greu de găsit limbă comună. Dar cu socialiștii nici aritmetica nu se iese”, a precizat liderul PCRM, potrivit unimedia.info.

Voronin este pregătit să meargă în Parlament ca partid de opoziție. „Nu vom ridica oamenii pe baricade și nici în stradă nu îi scoatem. Vom ataca guvernarea. Vom duce luptă politică", a conchis sursa.

Ultimele rezultate, anunţate de Comisia Electorală centrală după numărarea a 98 la sută din sufragii, arată că ordinea partidelor este următoarea.

Pe primul loc se află Partidul Socialist, cu 20.95 la sută. Pe poziţia a doua au ieşit liberal-democraţii cu 19.75 la sută, în timp ce Partidul Comunist al lui Vladimir Voronin este pe locul 3, cu 17,83 la sută. Alte două partide pro-europene, Democraţii şi Liberalii, au trecut şi ei de pragul electoral, cu 15.94 la sută, respectiv 9.45 la sută din sufragii.

Aceste rezultate înseamnă că partidele proeuropene, PLDM, PDM şi PL, cumulează 55 de mandate, suficiente pentru a forma Guvernul, iar cele proruse, PSRM şi PCRM obţin împreună 46 de mandate. Liderul PLDM, Vlad Filat a anunţat că negocierile pentru o coaliţie europeană au început deja.