Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Partidul lui Emmanuel Macron, victorie detașată în alegerile parlamentare din Franța: Opoziția și-a recunoscut înfrângerea (VIDEO)

Partidul lui Emmanuel Macron, victorie detașată în alegerile parlamentare din Franța: Opoziția și-a recunoscut înfrângerea (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 19 Iun 2017, 10:51
Partidul lui Emmanuel Macron, victorie detașată în alegerile parlamentare din Franța: Opoziția și-a recunoscut înfrângerea (VIDEO) Externe

Victorie răsunătoare pentru partidul preşedintelui Macron. "La republique en Marche" a obţinut majoritatea absolută în Adunarea Naţională după turul al doilea al alegerilor parlamentare. Deşi victoria a fost zdrobitoare, opoziţia atrage atenţia că acest scrutin a fost marcat de unde absenteism record, de 56%, informează Euronews.

Formaţiunea condusă de Emmanuel Macron a obținut 341 de deputați dintr-un total de 577, mult peste majoritatea absolută de 289 de mandate. Prim-ministrul Franţei a mulţumit preşedintelui pentru faptul că a însuflat alegătorilor dorinţa de schimbare şi revigorare a scenei politice din Hexagon.

”În urmă cu un an, nimeni nu şi-ar fi imaginat o astfel de reînnoire politică. Datorăm acestea voinţei preşedintelui Republicii de a oferi revigora democraţia. De asemenea, datorăm acest succes francezilor care au vrut să ofere o faţă nouă reprezentanţilor naţionali”, a declarat Edouard Philippe. 

Partidul lui Emmanuel Macron, victorie detașată în alegerile parlamentare din Franța: Opoziția și-a recunoscut înfrângerea

Reacţia aliaţilor din Germania nu s-a lăsat mult aşteptată. Cancelarul Angela Merkel l-a felicitat pentru majoritatea parlamentară clară, iar ministrul de Externe de la Berlin, Sigmar Gabriel, a apreciat că rezultatul din Franța lasă cale liberă reformelor.

La vederea rezultatelor, opoziţia a trebuie să îşi asume acest eşec usturător. Partidul Socialist, care controla jumătate din Adunarea Naţională, a rămas cu doar 43 de deputaţi în urma acestui scrutin, reuşind totuşi să ia faţa stângii radicale şi comuniste, ce a obţinut doar 27 de mandate.

Victoria partidul condus de Emmanuel Macron este totuși umbrită de absenteismul de la urne, care a ajuns la 56,83%. Fostul contracandidat la alegerile prezidenţiale, Jean-Luc Melenchon, a avertizat asupra absenteismului şi a anunţat că va face tot posibilul pentru a se asigura că noua reformă a muncii va fi una în beneficiul poporului.

Poporul nostru a intrat într-o formă de grevă generală masivă faţă de îndatoria civică la aceste alegeri. Doresc să aduc la atenţia celor aflaţi acum la putere că ne vom lupta pentru fiecare fundament al noii legi a muncii.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

În ceea ce privește extrema dreapta franceză, aceasta ar obține opt locuri, față de două, la precedentele alegeri. Lidera Frontului Național, Marine Le Pen, va intra în premieră în Adunarea Națională, după o tentativă ratată în 2012. Odată cu aceste alegeri creşte radical şi numărul femeilor alese în parlament, de la 155, la 223.
 

Citeşte mai multe despre:   Emmanuel Macron,   victorie,   Franta\