Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Paștele Catolic: Papa Francisc, apel la pace în Țara Sfântă, în mesajul “Urbi et Orbi” (VIDEO)

Paștele Catolic: Papa Francisc, apel la pace în Țara Sfântă, în mesajul “Urbi et Orbi” (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 01 Apr 2018, 16:21
Paștele Catolic: Papa Francisc, apel la pace în Țara Sfântă, în mesajul “Urbi et Orbi” (VIDEO) Externe

Două miliarde de crecincioşi romano-catolici şi protestanţi din întreaga lume sărbătoresc astazi Paştele. La Vatican, Papa Francisc a oficiat slujba de Paşte şi a transmis celebra binecuvântare "Urbi et Orbi", către cetate şi lume.

Zeci de mii de oameni s-au strâns în Piaţa Sfântului Petru pentru a asculta binecuvântarea Papei. Alături de Suveranul Pontif au stat zeci de cardinali, episcopi şi preoţi.

Suveranul Pontif a vorbit despre “roadele păcii pentru întreaga lume, începând cu Siria iubită şi chinuită, a cărei populaţie este epuizată de un război care nu vede sfârşit″.

Liderul Bisericii Catolice a lansat și un apel la ″reconciliere în Ţara Sfântă”.

“Să invocăm roadele reconcilierii pentru Ţara Sfântă, rănită încă în aceste zile de conflicte deschise, de care nu scapă oameni fără apărare”, a spus Papa Francisc, în condițiile în care vineri au avut loc ciocniri între protestatari palestinieni din Gaza şi Armata israeliană, în urma cărora 16 persoane și-au pierdut viața. 

Suveranul Pontif a amitit și despre situația din Coreea de Nord.

”Fie ca cei care au responsabilităţi directe să acţioneze cu înţelepciune şi cu discernământ pentru a promova binele poporului coreean şi pentru a construi relaţii de încredere în sânul comunităţii internaţionale”, a spus sfântul părinte. 

Papa Francisc a vorbit și despre ce înseamnă a fi creştin în ziua de azi, dar şi despre problemele cu care se confruntă societatea.

Aceasta este cea de-a şasea oară când Suveranul Pontif a urcat pe Tronul Sfântului Petru pentru a oficia slujba de Paşte. Piaţa a fost decorată cu 50.000 de flori, iar securitatea a fost asigurată de nu mai puţin de 10.000 de poliţişti.Un meteorit a căzut pe Pământ, fără să lovească pe cineva. Dar, la câteva zile distanţă, oamenii au început să se îmbolnăvească grav

Cu o seară în urmă, 10.000 de oameni au participat la slujba de Înviere oficiată în bazilica Sfântul Petru.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Papa Francisc,   Paste