Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Pastorul Terry Jones va prostesta faţă de jihad şi legea sharia, la cea mai mare moschee din SUA

Pastorul Terry Jones va prostesta faţă de jihad şi legea sharia, la cea mai mare moschee din SUA

Controversatul pastor american integrist Terry Jones este pregătit, vineri, pentru un protest faţă de "jihad, şi legea shariei, dar şi faţă de ridiculizarea Islamului" . Protestul va fi susţinut în faţa cele mai mari moschei din Statele Unite, arată Toledo Blade.

Terry Jones vrea să protesteze, vineri, timp de trei ore, pe proprietatea publică, în apropriere de Islamic Center of America.

Procurorii americani încearcă să blocheze demonstraţia din Michigan, însă pastorul Wayne Sapp, membru al congregaţiei Dove World Outreach Center a afirmat că demonstraţia va avea loc indiferent de măsurile de siguranţă pe care le vor lua poliţiştii.

Liderul spiritual al Islamic Center of America, Imam Hassan Al-Qazwini, a declarat că Jones are dreptul la să-şi susţină punctul de vedere, chiar dacă "este dezinformat", dar roagă musulmanii să "stea departe de protest", deoarece "nu suntem interesaţi de o confruntare".

Un pastor controversat

Pastorul american a ars pe 20 martie o copie a Coranului într-o biserică mică din Florida, după ce cartea sfântă a musulmanilor a fost găsită "vinovată" pentru crime.

"Procesul" a fost executat de pastorul Sapp sub supravegherea lui Terry Jones. Circa 30 de persoane au fost prezente la întâmplarea de duminică, unde Coranul a fost considerată "vinovată" şi "executată" de Terry Jones.

Coranul a fost dată în kerosen, după care a fost pusă într-o urnă de metal şi apoi a fost arsă de Wayne Sapp.

Cu câteva zile mai târziu, zece persoane, angajate ai ONU au fost omorâte în urma unui atac în Afganistan asupra sediului Naţiunuilor Unite din Mazar-i-Sharif, în nordul Afganistanului. Atacul a fost pornit de manifestanţii care protestau faţă de incendierea cărţii sfinte.

Pastorul Terry Jones a ars Coranul


Citeşte mai multe despre:   SUA,   politie