Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe SCHISMĂ în ORTODOXIE: Decizie ȘOC luată de Patriarhul Kirill cu privire la Republica Moldova, după declararea autocefaliei Bisericii Ortodoxe din Ucraina

SCHISMĂ în ORTODOXIE: Decizie ȘOC luată de Patriarhul Kirill cu privire la Republica Moldova, după declararea autocefaliei Bisericii Ortodoxe din Ucraina

Un articol de: B1.ro - 19 Oct 2018, 16:32
SCHISMĂ în ORTODOXIE: Decizie ȘOC luată de Patriarhul Kirill cu privire la Republica Moldova, după declararea autocefaliei Bisericii Ortodoxe din Ucraina Externe

Decizie de ultim moment luată de Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii cu privire la vizita pe care a anunțat că o va face în Republica Moldova.

Astfel, vizita Patriarhului Kirill programată pentru săptămâna viitoare a fost redusă de la patru la două zile.

Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove a anunţat că Mitropolitul Vladimir a convocat, joi, în şedinţă stareţii şi stareţele de mănăstiri, protopopii şi şefii de sectoare sinodale ai Eparhiei de Centru din cadrul Mitropoliei.

La adunare a fost discutată inclusiv agenda vizitei Patriarhului Kirill. Potrivit agendei, acesta va veni la Chişinău sâmbătă, 26 octombrie. După ce va fi întâmpinat la aeroport, Patriarhul va merge la Comrat, unde va desfăşura un Te-deum la Catedrala Episcopală.

Duminică, el va oficia Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în oraşul Bălţi. Agenda nu prevede vreun serviciu divin la Catedrala Mitropolitană din Chişinău şi nici vizita la Tighina, după cum se planificase anterior, informează radiochisinau.md.

Potrivit programului anunțat inițial, Patriarhul de la Moscova avea programate câteva vizite în afara Chișinăului: pe 26 octombrie, la Tighina, pe 27 octombrie, la Comrat și pe 28 octombrie, la Bălți.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Patriarhul Kirill,   Republica Moldova