Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Patru români au fost arestați în Franța pentru furt de tractoare

Patru români au fost arestați în Franța pentru furt de tractoare

Patru români, membri ai unei presupuse infracţionale organizate, au fost arestați în Franța pentru furt, informează Le Figaro.

Potrivit sursei, cei patru ar fi fost implicați în furtul a circa 50 de tractoare, de la sfârșitul anului 2010 până în prezent.

Prejudiciul total ar atinge suma de cinci milioane de euro, un tractor valorând în funcţie de model între 70.000 şi 120.000 de euro.

Rețeaua trimitea ”echipe de experți” din România pentru a găsi în Franța concesionari izolați și a vinde tractoarele abia ieşite de pe poarta uzinelor din Yvelines, Aisne, Nord, Bretagne sau Saône-et-Loire. Utilajele au fost furate cu o metodă de o simplitate derutantă, ca nişte simple scutere.

La căderea nopţii, hoţii, purtând haine de culoare închisă şi discreţi, spărgeau porţile şi tăiau grilajele, descrie le Figaro modul de operare. Apoi urcau tractoarele pe o semiremorcă. "În funcţie de lungime, două-trei tractoare erau îmbarcate pe platformă", a precizat o sursă apropiată dosarului pentru publicaţie. "Convoiul, condus de un "antemergător" care cunoştea drumurile, era condus ulterior şi trecea frontiera cu Belgia dimineaţa la prima oră, înainte să se dea alarma", a precizează sursa citată.

Citeşte mai multe despre:   furt