Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Patru tineri care au supravieţuit atacului comis de extremistul Breivik au intrat în Parlamentul norvegian

Patru tineri care au supravieţuit atacului comis de extremistul Breivik au intrat în Parlamentul norvegian

Patru tineri laburişti care au supravieţuit atacului armat comis de către Anders Behring Breivik pe Insula Utoeya în 2011 au intrat în Parlamentul norvegian.

Treizeci şi trei de tineri care au scăpat cu viaţă în urma atacului armat comis de extremistul de dreapta la 22 iulie 2011 au candidat pentru un mandat de parlamentar, relatează AFP.

Patru dintre ei au reuşit să fie aleşi, în ciuda înfrângerii suferite de coaliţia de stânga în exerciţiu, condusă de Jens Stoltenberg.

În total, Partidul Laburist a câştigat 55 de mandate din cele 169 ale Parlamentului norvegian.

Acuzându-şi victimele că încearcă să obţină avantaje pe baza promovării multiculturalismului, Breivik a deschis focul la o tabără de vară a Tineretului Laburist, provocând moartea a 69 de persoane, majoritatea adolescenţi.

Cu puţin timp înainte, el a detonat o bombă în apropierea sediului Guvenului, la Oslo, un atentat soldat cu opt victime.

Extremistul de dreapta a fost condamnat în august 2012 la 21 de ani de închisoare, o pedeapsă maximă care va putea fi prelungită atât timp cât va fi considerat o ameninţare pentru societate.


Citeşte mai multe despre:   Norvegia