Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Pavel Filip a fost ales în unanimitete președinte al Partidului Democrat din Moldova

Pavel Filip a fost ales în unanimitete președinte al Partidului Democrat din Moldova

Un articol de: B1.ro - 07 Sep 2019, 20:33
Pavel Filip a fost ales în unanimitete președinte al Partidului Democrat din Moldova foto: Facebook Externe

Fostul premier al Republicii Moldova Pavel Filip a devenit sâmbătă noul preşedinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM), cu votul unanim al celor aproape 700 de participanţi la cel de-al IX-lea congres, extraordinar, al formaţiunii, a relatat Radio Chişinău, informează Agerpres.

Pavel Filip a fost singurul candidat, propus de preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

Într-un raport prezentat în deschiderea Congresului, Filip a lansat o serie de acuzaţii la adresa actualei guvernări, pe care a numit-o 'hibridă' şi 'împotriva firii'.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

'În trei luni de la venirea la putere, viziunea ei a fost şi rămâne răfuiala cu oponenţii politici, dosare la comandă politică, indicaţii date procurorilor şi concedierea profesioniştilor în favoarea membrilor de partid', a afirmat fostul premier, potrivit sursei citate.

El a mai învinuit coaliţia de guvernământ de 'trădare a intereselor naţionale', comparând situaţia în care se află în prezent Republica Moldova cu agresiunea armată din 1992, deoarece 'suntem martorii unui atac direct asupra suveranităţii naţionale şi a securităţii regionale'.

Potrivit lui Filip, una dintre cele mai mari greşeli ale PDM ar fi fost că nu a răspuns politic adecvat la 'campania de demonizare la care a fost supus partidul şi liderii lui'. În acelaşi timp, el a afirmat ca 'PDM are cea mai profesionistă echipă' şi şi-a îndemnat colegii 'să pună umărul la transformarea partidului în unul de esenţă europeană, cu orientare socială'.

Citeşte mai multe despre:   Pavel Filip,   republica Moldova_3