Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Pe 4 iulie, americanii sărbătoresc Ziua Națională. Ce semnificație are Ziua Independenței SUA

Pe 4 iulie, americanii sărbătoresc Ziua Națională. Ce semnificație are Ziua Independenței SUA

Un articol de: Andrei Vlad - 04 Iul 2020, 08:30
Pe 4 iulie, americanii sărbătoresc Ziua Națională. Ce semnificație are Ziua Independenței SUA Foto: Lucas Sankley (Unsplash.com) Externe

Anual, în data de 4 iulie, americanii sărbătoresc Ziua Națională, cunoscută și sub numele de Ziua Independenței.

Ziua Independenței comemorează Declarația din data de 4 iulie 1776, prin intermediul căreia a fost declarată independența americanilor față de Regatul Marii Britanii. 

Mai precis, Ziua Independenței semnifică desprinderea celor 13 colonii americane de autoritatea britanică. Americanii nu au mai suportat interdicțiile coroanei engleze, care le încălca drepturile. Printre acestea, interdicții legate de comerț și lipsa de reprezentativitate în parlamentul londonez - nu exista nici măcar un reprezentant al coloniilor de peste ocean. 

 

Ziua Independenței, declarată Ziua Națională a Americii abia după aproape un secol de la marele eveniment istoric

 

Thomas Jefferson (al treilea președinte al SUA) a redactat Declarația de Independență. A urmat apoi dezbaterea în Congres și aprobarea ei în data de 4 iulie. 

Congresul american a declarat ziua de 4 iulie sărbătoare națională abia în anul 1870, la aproape un secol de Revoluția Americană. Tot atunci a fost declarată sărbătoare națională și Crăciunul.

Ziua Independenței este celebrată cu focuri de artificii, parade, fanfare discursuri politice, petreceri, reuniuni de familie, picnicuri, diverse evenimente organizate de statul american, dar și de entități private. De la cele mai formale, până la cele mai colorate. 

Hot-dogii, hamburgerii, porumbul copt, limonada, berea, pepenele roșu, plăcinta cu mere și înghețata sunt preparatele cel mai des întâlnite pe mesele americanilor, în data de 4 iulie. A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Citeşte mai multe despre:   SUA,   Ziua Independentei,   istorie