Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Pe internet au apărut fotografii din 1991 despre care se spune că sunt de acum: Ele surprind o navă cu 20.000 de imigranţi albanezi, sosiţi în Italia (FOTO)

Pe internet au apărut fotografii din 1991 despre care se spune că sunt de acum: Ele surprind o navă cu 20.000 de imigranţi albanezi, sosiţi în Italia (FOTO)

Un articol de: - 15 Sep 2015, 15:10
Pe internet au apărut fotografii din 1991 despre care se spune că sunt de acum: Ele surprind o navă cu 20.000 de imigranţi albanezi, sosiţi în Italia (FOTO) Externe

Fotografiile care au făcut înconjurul lumii în care este surprinsă o navă plină cu imigranți s-a dovedit a fi o poza veche de mai bine de 24 de ani.

Mai exact, este vorba despre o fotografie din 1991 în care apare vaporul Vlora, cel cu care mii de imigranți albanezi au ajuns pe țărmul Italiei. Pe internet fotografia era prezentată ca fiind recentă, iar despre imigranți se spunea că ar fi din Libia, scrie Digi24

Alături de aceste imagini era atașat și un text: „Dacă locuiţi în Europa, pregătiţi un cort în grădină. Un vapor cu cerşetori a plecat din Libia spre Italia”.

În 1990, probleme sociale și economice din Albania i-a făcut pe mulți cetățeni ai acestei țări să i-a decizia de a-și părăsi casele pentru un trai mai bun, în Italia.

Nava Vlora atransportat în Portul Bari din Italia 20.000 de imigranți albanezi. Autorităţile erau nepregătite, iar albanezilor nu li s-a dat voie să plece de pe chei zile în șir. După o vreme, au fost mutați pe un stadion. Unii au reușit să fugă, dar cei mai mulți au fost deportați în Albania.
 

 

Citeşte mai multe despre:   imigranti,   refugiati,   sirieni