Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Interdicţie pe viaţă pentru pedofili: Nu mai pot lucra niciodată în preajma copiilor

Interdicţie pe viaţă pentru pedofili: Nu mai pot lucra niciodată în preajma copiilor

Un articol de: B1.ro - 11 Oct 2018, 10:40
Externe

Elveţia le va interzice pedofililor să mai lucreze cu copiii, începând de anul viitor, la patru ani de la organizarea referendumului pe această temă, la care 63% dintre cetăţeni au votat pozitiv. 

A durat patru ani să fie adoptată această lege din cauza reticenţei autorităţilor de a da o interdicţie anumitor persoane, pe baza infracţiunior pe care le-au săvârşit, din cauza că ar fi trataţi diferit, scăzându-le şansele de a se reintegra în societate după comiterea faptei. 

Guvernul elveţian a anunţat că noua lege stabileşte că orice persoană găsită vinovată pentru infracţiuni care au adus atingere integrităţii unui copil mai mic de 18 ani nu poate să lucreze sau să facă voluntariat niciodată în preajma niciunui minor, scrie digi24.ro.

Până acum, pedofilii aveau o interzicere de până la zece ani, dacă fuseseră condamnaţi la şase ani de închisoare pentru infracţiuni din această categorie. 

Angajatorii, organizaţiile şi autorităţile competente vor putea să verifice cazierul judiciar al unui candidat sau colaborator pentru a vedea dacă este afectat de interdicţie.
 

Citeşte mai multe despre:   elvetia
 
 
 
Loading...