Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Pelerinajul anual la statuia Fecioarei Maria, din centrul Romei, a fost anulat. Papa Francisc a luat decizia, în contextul pandemiei de COVID-19

Pelerinajul anual la statuia Fecioarei Maria, din centrul Romei, a fost anulat. Papa Francisc a luat decizia, în contextul pandemiei de COVID-19

Un articol de: Maria Zărnescu - 30 Noi 2020, 19:49
Pelerinajul anual la statuia Fecioarei Maria, din centrul Romei, a fost anulat. Papa Francisc a luat decizia, în contextul pandemiei de COVID-19 Foto: hepta.ro/Zuma Press / Evandro Inetti Externe

În contextul actual al pandemiei și mai ales al situației epidemiologice din Italia, Papa Francisc a decis să anuleze pelerinajul pe care pontifii în organizează în fiecare an, în data de 8 decembrie, la statuia Fecioarei Maria, aflată în Piața Spaniei, din centrul istoric al Romei, informează Vatican News.

 

Papa Francisc va săvârși un act de devoțiune singur

 

Vaticanul a anunțat că Suveranul Pontif va susține singur, un act de devoțiune, în privat. Numărul mare de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 l-a determinat pe Papa Francisc să anuleze ceremonia, care se realiza la data de 8 decembrie de mai bine de 2 secole.

„Pe 8 decembrie, Sfântul Părinte Francisc va săvârși un act de devoțiune în privat, încredințând Fecioarei Maria orașul Roma, locuitorii acestuia și pe numeroșii bolnavi din orice parte a lumii. Decizia de a nu merge în după-amiaza zilei de 8 decembrie în Piazza di Spagna pentru tradiționalul act de venerație la Neprihănita se datorează situației actuale de urgență sanitară, fiind luată cu scopul de a evita orice risc de infectare provocat de formarea unor grupuri de oameni”, se precizează în comunicatul emis de sursa citată mai sus.

 

Pelerinajul la statuia Sf. Maria, o tradiție veche de două secole

 

Pelerinajul realizat de pontifi la statuia Fecioarei Maria din Piața Spaniei este o tradiție ce datează de două secole și are loc în fiecare an la data de 8 decembrie. Ceremonia simbolizează încredințarea în grija Fecioarei a orașului Roma, a credincioșilor și a locuitorilor lui, pentru a fi ocrotiți pe tot parcursul anului.

În mod normal, traseul pe care Papa Francisc în parcurge, de la Cetatea Vaticanului până în fața operei din Piața Spaniei este flancat cu mulțimi de credincioși. Pentru a putea fi evitată aglomerația, în contextul pandemiei de COVID-19, Suveranul Pontif a decis să anuleze procesiunea.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citeşte mai multe despre:   Papa Francisc