Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Pentagonul susține că Forțele aeriene ale Chinei devin o amenințare masivă. Chinezii ar deține în prezent 2.500 de avioane, dar nu numărul îi îngrijorează pe americani

Pentagonul susține că Forțele aeriene ale Chinei devin o amenințare masivă. Chinezii ar deține în prezent 2.500 de avioane, dar nu numărul îi îngrijorează pe americani

Un articol de: Vladimir Ionescu - 07 Sep 2020, 09:30
Pentagonul susține că Forțele aeriene ale Chinei devin o amenințare masivă. Chinezii ar deține în prezent 2.500 de avioane, dar nu numărul îi îngrijorează pe americani foto: Hepta.ro / Abaca Press / ABACA Externe

Noile drone de atac, avioanele de vânătoare invizibile de generația a 5-a, aeronavele cargo reconfigurate și sistemele de apărare antiaeriene de fabricație rusească transformă Forțele aeriene ale Chinei într-o structură și mai mortală. În fapt, toate aceste dezvoltări prezintă o mare îngrijorare pentru avioanele de război ale SUA, potrivit Fox News.
 

Pentagonul susține că Forțele aeriene ale Chinei devin o amenințare masivă

 


Forțele aeriene din Armata de eliberare a poporului ar cuprinde 2.500 de avioane, ceea ce le-ar plasa pe a treia poziție din lume ca mărime, potrivit raportului făcut de Pentagon în 2020 cu privire la puterea militară a Chinei.

Evaluatorii de amenințări ai SUA nu sunt nici pe departe îngrijorați de dimensiunea Forțelor aeriene chineze, ci mai degrabă de faptul că mijloacele de luptă sunt tot mai sofisticate din punct de vedere tehnic, precum și de tacticile variate cu care operează un spectru larg de misiuni. Spre exemplu, ca parte din capitolul referitor la puterea aeriană chineză, raportul descrie China ca operând sistemele de apărare foarte avansate de fabricație rusească de tip S-400 și S-500.

Aceste sisteme, care se numără printre cele mai performante din lume, utilizează tot mai multe procesoare digitale în rețea, computere de viteze mai rapide, dar și o gamă mai largă de frecvențe pentru detectarea aeronavelor. De-a lungul timpului, presa rusă a susținut că aceste mijloace de apărare antiaeriană ar putea detecta chiar și aeronave invizibile – o afirmație care încă nu a fost confirmată la nivel formal.
 

Forțele aeriene ale SUA, în modernizare accelerată


 

Forțele aeriene ale SUA continuă să aibă în vizor o modernizarea accelerată și creșteri mari în dimensiune. Mulți lideri ai brațului militar american și-au exprimat îngrijorările cu privire la faptul că mijloacele tehnice sunt tot mai îmbătrânite și au nevoie de eforturi susținute de renovare, dar și că nu mai sunt suficiente pentru a întruni solicitările pe care le primesc în misiunile de pe tot globul. Liderii Forțelor aeriene americane încă mai solicită majorarea dimensiunii la 386 de escadrile – o revendicare făcută în premieră acum câțiva ani.

Deși mulți sunt de părere că actualele eforturi sunt inadecvate pentru amenințările cu care se confruntă, există totuși câteva activități de susținere cu impact asupra platformelor Forțelor aeriene ale SUA.

Spre exemplu, avionul de vânătoare F-15 continuă să fie renovat cu noi arme, radare și sisteme de computere de mare viteză, astfel încăt să prezinte o garanție de siguranță că aeronava construită în anii 1980 va putea face față celei chineze de generația a 4-a J-10.

În plus, Forțele aeriene americane au finalizat recent actualizările de soft la armele cu care este dotat F-22, astfel încât să fie majorate raza de acțiune, manevrabilitatea și acuratețea.Diana Șoșoacă, acuzații grave la adresa medicilor. DE CE MOR pacienții COVID?

B-2 primește noi senzori de avertizare la nivel de apărare antiaeriană, arme actualizate și o viteză de comprimare îmbunătățită, printre altele.