Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Peste 20.000 de coronasceptici au protestat la Berlin. Demonstranții susțin că restricțiile le încalcă drepturile și libertățile (VIDEO)

Peste 20.000 de coronasceptici au protestat la Berlin. Demonstranții susțin că restricțiile le încalcă drepturile și libertățile (VIDEO)

Un articol de: Ramona Zaharia - 02 Aug 2020, 11:05
Peste 20.000 de coronasceptici au protestat la Berlin. Demonstranții susțin că restricțiile le încalcă drepturile și libertățile (VIDEO) foto: Hepta.ro / DPA Images / Christoph Soeder Externe

Berlin, capitala Germaniei a fost luată cu asalt de coronasceptici în acest weekend. Peste 20.000 de manifestanţi au mărşăluit pe bulevardele principale nemultumiti de restricţiile impuse pentru a combate pandemia de COVID-19, relatează B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Peste 20.000 de coronasceptici au protestat la Berlin. Demonstranții susțin că restricțiile le încalcă drepturile și libertățile


 

Zeci de mii de manifestanţi s-au adunat în capitala Germaniei  pentru a protesta faţă de restricţiile impuse pentru a combate pandemia de COVID-19. Aceştia au susţinut că restricțiile impuse de autorități încalcă drepturile și libertățile oamenilor.

Protestatarii au dansat și au cântat „Suntem oameni liberi!" adaptat la melodiei „We Will Rock You" a celor de la Queen. Alții au mărșăluit cu pancarte, pe care scria: „Facem zgomot pentru că ne furați libertatea!" sau „Gândiți! Nu purtați o mască!".

Manifestanţii, dintre care doar puţini purtau măşti, s-au adunat pe bulevardul central Unter den Linden şi pe străzile din jur.  Doar că aceştia nu şi-au putut ţine parada până la capăt, din pricina intervenţiei autorităţilor. Poliţia berlineză a fost nevoită să apeleze la forţă fizică pentru a-i coborî pe organizatori de pe o scenă. Toate acestea s-au întâmplat în huiduielile participanţilor la manifestaţie.

În timp ce Germania a fost până acum în mare parte scutită de pandemie, care a făcut mai puţin de 9.200 de victime, autorităţile sunt alarmate de creşterea din nou a numărului de infecţii în ultimele săptămâni.Sâmbătă, numărul de noi infecţii a crescut cu 955 faţă de ziua precedentă, un nivel ce nu a mai fost atins de la 9 mai.
 

MAE a anunțat, sâmbătă, că alți 58 de români au fost depistați cu COVID-19 în Germania

 

  Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Tot mai mulți românia au fost confirmați cu COVID-19 în Germania. De altfel, chiar sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe anunța că alți 58 au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus, iar doi dintre ei au fost internați cu forme ceva mai severe.

„Potrivit datelor comunicate de către autoritățile germane, aproximativ 200 de cetățeni români, membri ai unei comunități religioase din localitatea Pforzheim, districtul Enz, au fost testați pentru infecția cu COVID-19. În urma testării, 20 de cetățeni români au fost depistați pozitiv, majoritatea persoanelor infectate fiind asimptomatice sau prezentând forme ușoare ale bolii. Dintre persoanele infectate, două au fost internate cu forme mai grave. În prezent, starea de sănătate a acestora este stabilă. Totodată, MAE precizează că, în cursul zilei de 30 iulie, autoritățile germane au informat Consulatul General al României la Stuttgart cu privire la testarea pentru infecția cu COVID-19 a 103 cetățeni români din cadrul unei alte comunități românești din districtul Rhein-Neckar. Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile germane reprezentanților Oficiului consular, 38 de persoane au fost confirmate ca infectate cu COVID-19. Persoanele testate pozitiv prezintă forme ușoare ale bolii și au fost plasate în izolare, respectiv carantină”, se arată în comunicatul MAE.

Potrivit bilanțului prezentat sâmbătă de către Grupul de Comunicare Strategică, în ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 5.486 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu coronavirus: 1.891 în Italia,  561 în Spania, 124 în Franța, 2.558 în Germania, 157 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA,  111 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 16 în Grecia, 2 în Cipru  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina, Suedia și Republica Congo. De la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, 123 de cetățeni români aflați în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia și unul în Republica Congo, au decedat.

Citeşte mai multe despre:   Germania