Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Peste 40 de milioane de doze de vaccin au fost administrate la nivel mondial: Ce state au vaccinat masiv populația și care este situația în România

Peste 40 de milioane de doze de vaccin au fost administrate la nivel mondial: Ce state au vaccinat masiv populația și care este situația în România

Un articol de: Elena Stanciu - 18 Ian 2021, 15:14
Peste 40 de milioane de doze de vaccin au fost administrate la nivel mondial: Ce state au vaccinat masiv populația și care este situația în România Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Externe

Peste 40 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate în toată lumea până la data de 17 ianuarie, conform datelor disponibile pe platforma Our World în Data. Cele mai multe doze au fost inoculate până acum în Statele Unite ale Americii, China, Regatul Unit și Israel, unde milioane de persoane au primit deja vaccinul anti-COVID-19. Pe de altă parte, România abia a depășit pragul de 200.000 de persoane care au fost vaccinate.

 

În ce state au fost administrate cele mai multe doze de vaccin anti-COVID-19

 

Conform sursei citate, în SUA au fost administrate peste 12,2 milioane de vaccinuri până la 15 ianuarie. Următoarele state în clasament sunt China – 10 milioane de doze (până la 13 ianuarie), Regatul Unit – 4,3 milioane (până la 16 ianuarie) și Israel – 2,4 milioane de doze.

În România, de la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020 și până duminică, 17 ianuarie, au fost vaccinate 204.185 de  persoane, din care 875 persoane vaccinate cu rapel, potrivit datelor publicate de Comitetul National de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

În ceea ce privește numărul dozelor de vaccin care au fost administrate la suta de locuitori, pe primul loc în clasament se situează Israel, cu 28,03 doze/100 de locuitori, țară urmată de Emiratele Arabe Unite (19.04 doze/100 de locuitori), Bahrain (8,32 doze/100 de locuitori), Regatul Unit (6,34 doze/100 de locuitori), SUA (3,71 doze/100 de locuitori).

Potrivit sursei citate, în România au fost administrate până acum 1,07 doze de vaccin/100 de locuitori.

Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

În ceea ce privește ponderea persoanelor care au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19, pe primele locuri se află: Israel – 24,45%, Emiratele Arabe Unite – 16,51% (până la 17 ianuarie), Bahrain – 8,32% (până la 17 ianuarie), Regatul Unit – 5,68% (până la 16 ianuarie), și Statele Unite – 3,2% (până la 15 ianuarie). În România, procentul este de 1,06% până la 17 ianuarie.

Cât despre procentul din populație care a primit deja ambele doze din vaccinul anti-coronavirus, și aici pe primul loc se află Israel, cu 3,58% din locuitori, urmat de Emiratele Arabe Unite, cu 2,53%, Regatul Unit, cu 0,66%, și Statele Unite, cu 0,49%.

În total, până la 17 ianuarie, 0.03% din populația Planetei a primit ambele doze din vaccinul anti-coronavirus.

 

Probleme de funcționare a platformei de programare în România 

 

România a intrat pe 15 ianuarie, în a doua etapă a campaniei de vaccinare, etapă în care sunt incluse persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, precum și personalul care deservește activități esențiale. A doua etapă a campanei a debutat cu stângul, în condițiile în care platforma electronică de programare nu a funcționat timp de câteva ore în cursul zilei de vineri. Ulterior, când aceasta a devenit disponibilă, locurile libere s-au epuizat rapid in București pentru toată luna ianuarie.

Luni dimineață au fost din nou probleme tehnice cu platforma pe care oamenii se pot înscrie pentru a se vaccina. Reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale au transmis că ”s-a constatat că aplicația Registrul Electronic Național pentru Vaccinări furnizează date cu intermitențe către aplicația de programare la vaccinare”.

Ulterior STS a precizat, în jurul prânzului, că este în desfășurare un proces de resincronizare a datelor regăsite în RENV. Odată realizat, datele actualizate se vor regăsi în platforma informatică.

 

Citeşte mai multe despre:   vaccinare anti-COVID-19,   campanie de vaccinare