Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Peste 500 de pagini și grupuri de Facebook sunt suspectate de dezinformare în UE! Postările au contabilizat peste 500 de milioane de vizualizări în ultimele trei luni

Peste 500 de pagini și grupuri de Facebook sunt suspectate de dezinformare în UE! Postările au contabilizat peste 500 de milioane de vizualizări în ultimele trei luni

Un articol de: Redacția B1.ro - 22 Mai 2019, 12:44
Peste 500 de pagini și grupuri de Facebook sunt suspectate de dezinformare în UE! Postările au contabilizat peste 500 de milioane de vizualizări în ultimele trei luni sursă foto: eluniversal.com Externe

Peste 500 de pagini și grupuri de Facebook sunt suspectate de organizația civică Avaaz că difuzează informații false în cadrul Uniunii Europene, anunță AFP preluată de Agerpres, potrivit g4media.ro.

ONG-ul, cunoscut pentru acțiunile sale de militantism cibernetic, susține că acestea atenționări au permis eliminarea unor postări care totalizau peste 500 de milioane de vizualizări în ultimele trei luni.

Organizația a publicat un raport, în care detaliază amploarea unor rețele, fie ele de extremă-dreapta sau antieuropene, care practică dezinformarea sau difuzează conţinut ce îndeamnă la ură pe reţeaua de socializare. 

În acest cadru, Avaaz explică faptul că a semnalat reţelei Facebook peste 500 de pagini şi grupuri suspecte, care sunt urmărite în total de aproape 32 de milioane de utilizatori şi care au generat peste 67 de milioane de interacţiuni (comentarii, like-uri şi share-uri) în ultimele trei luni.

În aceeaşi perioadă, postările legate de aceste pagini şi grupuri, care urmăresc deseori să instige la ură faţă de migranţi sau să denigreze Bruxellesul, au generat 533 de milioane de vizualizări, a calculat ONG-ul.

Avaaz notează că Facebook a eliminat deja 77 de pagini şi conturi care i-au fost semnalate (în aprilie sau în mai), „care numărau în total de trei ori mai mulţi abonaţi (5,9 milioane) decât principalele şase partide europene de extremă-dreapta sau anti-UE”, mai exact Liga, AfD, VOX, Brexit Party RN şi PiS, care totalizează două milioane.
ONG-ul salută decizia Facebook de a închide aceste conturi, dar face apel la reţeaua de socializare să îşi intensifice eforturile.

„Facebook a permis ca mult prea multe activităţi suspecte şi materiale dăunătoare să fie răspândite. Trebuie să facă ordine şi să efectueze imediat verificări, la nivelul UE, pentru a detecta alte activităţi suspecte pe platforma sa”, cum ar fi conturi duble care contribuie la amplificarea unui mesaj sau paginile care îşi schimbă des numele pentru a-şi şterge urmele, concluzionează ONG-ul.

Citeşte mai multe despre:   Avaaz,   Uniunea Europeana