Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Peste 70 de oameni, dispăruți după ce trei bărci s-au scufundat în timpul unui puternic taifun în Marea Chinei de Sud

Peste 70 de oameni, dispăruți după ce trei bărci s-au scufundat în timpul unui puternic taifun în Marea Chinei de Sud

Peste 70 de persoane sunt date dispărute după ce trei bărci chinezești s-au scufundat în timpul unui puternic taifun în Marea Chinei de Sud, relatează AFP.

Până în prezent 74 de oameni au fost dați dispăruți după ce ”trei bărci de pescuit s-au scufundat de duminică după-amiază”, a anunțat agenția oficială Xinhua.

Aceștia au fost prinși în ape de taifunul Wutip care se așteaptă să se abată și asupra Vietnamului în cursul zilei de luni.

Bărci, care aveau împreună 88 de pescari, s-au scufundat după ce au încercat să navigheze în apropiere de Paracel Islands, la aproximativ 330 kilometri de coasta de sud-est a Chinei.

Luni dimineață au fost găsiți 14 supraviețuitori.

Zece vase, inclusiv vase de război și șase avioane se ocupă de căutări.

În timp ce furtuna ar putea lovi provinciile Guandong, Hainan și Guangxi, Vietnamul a evacuat deja 70.000 de locuitori din zonele cu risc ridicat în timp ce se pregătesc de taifun.

”Tiafunul este programat să lovească Vietnamul în jurul orei locale 16:00, luni, în provinciile centrale dintre Ha Tinh și Quang Tri”, au anunțat autoritățile vietnameze.