Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Peste Ucraina se lasă LEGEA MARŢIALĂ: Ce se întâmplă acum în regiunea cu cei mai mulţi ROMÂNI

Peste Ucraina se lasă LEGEA MARŢIALĂ: Ce se întâmplă acum în regiunea cu cei mai mulţi ROMÂNI

Un articol de: B1.ro - 27 Noi 2018, 11:08
Peste Ucraina se lasă LEGEA MARŢIALĂ: Ce se întâmplă acum în regiunea cu cei mai mulţi ROMÂNI Externe

Rada Supremă a aprobat impunerea de miercuri, 28 noiembrie, a stării militare, în 10 regiuni, majoritatea la frontiera cu Rusia, dar și două regiuni din sud-vestul țării – Odesa și Vinița, învecinate cu regiunea separatistă transnistreană.

În regiunea Cernăuți, unde locuieşti mulţi etnici români, starea militară nu va fi instituită, scrie Lyberti.comNu aceeaşi linişte au cei 125.000 de români din regiunea Odesa, prinsă în aria de acoperire a Legii Marţiale. 

Regiunile aflate sub incidența legii marțiale sunt: Vinița, Lugansk (aflată parțial sub ocupație separatistă), Donețk (aflată parțial sub ocupație separatistă), Zaporijjea, Mikolaiiv, Odesa, Cernihiv, Sumy, Harkov și Herson.

De asemenea, parlamentul ucrainea a decis că, pentru a nu afecta organizarea alegerilor prezidențiale din martie anul viitor, măsura va fi aplicată doar pentru 30 de zile în loc de 60, cum solicitase anterior Consiliul de Securitate și Apărare al țării.

Starea militară presupune restrângerea drepturilor civile și impunerea de restricții de circulație. Adunările publice sunt interzise, iar transmisiile posturilor de radio și televiziune sunt cenzurate.

Decretul a fost instituit în urma sechestrării duminică a trei nave ale Forțelor maritime ucrainene de către gărzile de coastă ruse în Marea Neagră, în apropiere de strâmtoarea Kerci.

Citeşte mai multe despre:   Ucraina,   cernauti_1