Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Pfizer încă nu este pregătit să prezinte datele din faza avansată a studiului privind vaccinul împotriva COVID-19

Pfizer încă nu este pregătit să prezinte datele din faza avansată a studiului privind vaccinul împotriva COVID-19

Un articol de: Vladimir Ionescu - 27 Oct 2020, 17:50
Pfizer încă nu este pregătit să prezinte datele din faza avansată a studiului privind vaccinul împotriva COVID-19 foto: Pixabay Externe

Producătorul de medicamente Pfizer Inc a anunțat, marți, că încă nu este pregătit să dezvăluie datele din faza avansată a studiului privind vaccinul împotriva COVID-19 pe care îl dezvoltă alături de BioNTech SE din Germania, transmite Reuters.

Pfizer a anunțat că încă nu este pregătit să prezinte datele din faza avansată a studiului privind vaccinul împotriva COVID-19

 

Reprezentanții Pfizer au precizat că observatorul independent care va determina dacă studiul a fost unul de succes sau nu încă nu a desfășurat nicio analiză interimară de eficacitate. Albert Boula, șeful executiv al companiei, declara anterior că producătorul de medicamente ar putea prezenta datele cu privire la viabilitatea vaccinului chiar în această lună. Acțiunile Pfizer au căzut cu 1%, la 37,49 de dolari.

Donald Trump, președintele SUA, sugerase în trecut că un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi disponibil înainte de alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, dar în ultimele săptămâni administrația sa a dat de înțeles că acest lucru se va întâmpla până la sfârșitul anului 2020.

Pfizer speră să devină primul producător de medicamente al SUA care dezvăluie date de succes dintr-o fază avansată a unui studiu privind un vaccin împotriva COVID-19, înaintea rivalilor de la Moderna Inc. Pfzier și BioNTech au lansat faza a III-a a studiului, care cuprinde 44.000 de voluntari, în finalul lunii iulie.

Consiliul de monitorizare a datelor ar putea face o primă evaluare a performanței vaccinului după ce 32 dintre participanții la studiu devin infectați cu noul coronavirus.

Pfizer anunța anterior că va solicita o aprobare de urgență din partea SUA pentru vaccinul dezvoltat alături de BioNTech în a treia săptămână din noiembrie, cu condiția ca rezultatele studiului să fie pozitive, potrivit Financial Times.

Conducerile grupurilor farmaceutice au lansat un apel împotriva politizării procesului de dezvoltare a vaccinului. Într-un memo trimis staffului, Albert Bourla afirma că „retorica politică amplificată” referitoare la elaborarea serului, precum și momentul ales pentru acest lucru „subminează încrederea publică”.

Albert Bourla declara că Pfizer ar putea ști dacă vaccinul său este eficient sau nu până la finalul lunii octombrie, dar chiar și așa avertiza că datele „ar putea apărea mai devreme sau mai târziu, în funcție de schimbările înregistrate de ratele de infectare” în rândul participanților la studiu.

„Pentru a asigura încrederea publică și pentru a clarifica un mare element de confuzie, cred că este esențial ca publicul să înțeleagă termenele estimate”, a adăugat șeful executiv al Pfizer.LOVITURĂ pentru Pro TV! Încă o vedetă are COVID-19

Citeşte mai multe despre:   Pfizer,   vaccin anti-Covid