Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Pianul din filmul ”Casablanca” a fost vândut la licitație cu 3,41 milioane dolari

Pianul din filmul ”Casablanca” a fost vândut la licitație cu 3,41 milioane dolari

Un articol de: - 25 Noi 2014, 14:42
Pianul din filmul ”Casablanca” a fost vândut la licitație cu 3,41 milioane dolari Externe

Pianul din filmul ”Casablanca” a fost vândut la o licitație organizată, luni seară, la New York, de casa Bonhams, cu 3,41 milioane dolari, relatează AFP.

Pianul portocaliu, cu motive marocane, a fost vedeta licitației, când au fost scoase la vânzare âteva sute de suvenire din "epoca de aur" de la Hollywood, inclusiv 30 de obiecte din recuzita filmului "Casablanca". Au fost scoase la licitaţie costumul de leu purtat de actorul Bert Lahr în filmul "Vrăjitorul din Oz" (1939), realizat dintr-o blană naturală de leu, care a fost adjudecat cu 3,07 milioane de dolari.

Au mai fost scoase la vânzare rochii purtate de actriţe de legendă de la Hollywood, precum Grace Kelly, Marilyn Monroe, Judy Garland şi Rita Hayworth, dar şi o haină purtată de Clark Gable în filmul "Pe aripile vântului", alături de zeci de alte obiecte, afişe, fotografii şi scenarii de filme.

Pentru pian, nicio estimare de preţ nu a fost făcută publică de casa Bonhams, care a evocat doar "un număr cu şapte cifre, în intervalul mediu al preţului estimat". Licitaţia a început la preţul de vânzare de 1,6 milioane de dolari şi, după doar trei minute, s-a închis la 3,41 de milioane de dolari (taxe incluse).

Pianul a fost omniprezent în filmul "Casablanca", lansat în 1942, în care rolurile principale au fost interpretate de Humphrey Bogart şi Ingrid Bergman. Acesta este pianul la care personajul Sam, interpretat de Dooley Wilson, a cântat "As time goes by", la cererea Ilsei Lund (Ingrid Bergman).

Capacul său a fost modificat, pentru a se adapta la intriga filmului. În acel pian au fost ascunse, atunci când Sam interpreta acea piesă, faimoasele "scrisori de tranzit" destinate iniţial lui Victor Laszlo şi soţiei sale Ilsa Lund.

Fabricat probabil în 1927, pianul avea doar 58 de clape, cu 30 mai puţine decât un pian modern clasic.

Aflat în proprietatea unui medic stomatolog din Los Angeles din anii '80, pianul a fost pentru prima dată prezent într-o licitaţie, cu scaunul său original, şi chiar cu o gumă de mestecat lipită sub clape, care conţine "o uşoară urmă a unei amprente digitale care este vizibilă cu lupa", potrivit organizatorilor licitaţiei.

Citeşte mai multe despre:   filme porno