Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Pierre este singurul pinguin Northern Rockhopper din Australia și se uită la desene animate pentru a-și alunga tristețea (VIDEO)

Pierre este singurul pinguin Northern Rockhopper din Australia și se uită la desene animate pentru a-și alunga tristețea (VIDEO)

Un articol de: Maria Zărnescu - 31 Aug 2020, 23:48
Pierre este singurul pinguin Northern Rockhopper din Australia și se uită la desene animate pentru a-și alunga tristețea (VIDEO) FOTO: Perth Zoo / Bbc.com Externe

Pierre este singurul pinguin cu creastă din Australia. El se află la o grădină zoologică, iar îngrijitorii au găsit o modalitate prin care să îl ajute să își alunge tristețea: desenele aminalte cu alți pinguini.

Pierre a fost găsit pe o plajă din vestul țării și a ajuns la gradina zoologică din orașul Perth. Pasărea acvatică este singura din specia ei (Northern Rockhopper), din toată țara, după cum relatează BBC.

 

Pierre iubește desenele animate

 

Pasărea trebuia să se afle în Oceanul Indian, însă atunci când a fost găsit și a ajuns la zoo nu se afla în cea mai bună formă. Cât timp se află la grădina zoologică din Australia, îngrijitorii lui s-au temut că nu va socializa suficient. Astfel, au decis să îi arate desene animate cu o familie de pinguini. Din reacțiile pe care le are, se pare că pasărea ar fi încântată atunci când urmărește imaginilie, dar îngrijitorii nu sunt siguri că este conștient de faptul că urmărește tot o familiei de pinguini.

„Când a ajuns la noi nu se afla în cea mai bună formă. Îi place foarte mult să se uite la desene, dar probabil nu-și dă seama că personajele sunt, la rândul lor, pinguini. Din comportamentul său, putem spune că se bucură”, declara unul dintre îngrijotorii săi, potrivit sursei citate anterior.

 

Pinguinul Pierre nu poate înota sau pescui de unul singur

 

Penele lui Pierre sunt făcute să se regenereze o dată pe an. Ele cad de fiecare dată când cele noi cresc, iar acest fapt nu îi permite să fie rezistent la apă. „Suntem de părere că este vorba despre o pasăre în primul an de viață, ceea ce înseamnă că este destul de tânăr. Din anumite motive penele noi ale pinguinului nu au ajuns la jumătatea procesului de creștere și s-au oprit. Astfel că el nu poate să înoate sau să pescuiască de unul singur”, a explicat Danielle, unul dintre îngrijotori, potrivit sursei citate anterior.Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă

Chiar și așa însă, îngrijitorii de la grădina zoologică din Perth speră să îl poată readuce pe Pierre în mediul său natural, odată ce penele îi vor crește și va reuși să se descurce pe cont propriu. Între timp, speră să îl poată munta la o altă grădină zoologică, unde s-ar putea găsi mai mute păsări din specia lui.