Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Pinguinii din Antarctica sunt în pericol din cauza schimbărilor climatice

Pinguinii din Antarctica sunt în pericol din cauza schimbărilor climatice

Din cauza schimbărilor climatice, numărul pinguinilor din Antarctica este cu peste 50% mai mic față de anii '80, iar densitatea creveților a scăzut cu peste 80%, notează Green Report.

"Cel mai mult mă surprinde faptul că schimbările atât de mici ale temperaturii pot avea avea asemenea efecte devastatoare asupra pinguinilor, focilor și balenelor care trăiesc în Antarctica și depind de creveții poliar, principala lor surăs de hrană", a declarat Wayne Trivelpiece, specialist în păsările din Antarctica.

Wayne Trivelpiece care a studiat pinguinii de acolo încă din 1976 a vizat coloniile aproape anual timp de 35 de ani și a observat că din anii '80 numărul pinguinilor a început să scadă considerabil.

"Putem vedea o legătură clară între suprafața de gheață de care depind creveții și populația de pinguini. Creveții au nevoie de gheață pentru a se hrăni cu algele ce trăiesc sub acest strat de gheață. Fără gheață, o întreagă generație de creveți polari dispare", a arătat Wayne Trivelpiece, citat de Green Report.

Pe lângă pinguinii afectați de schimbările climatice, balenele și focile trăiesc în aceleași condiții, fiind nevoite să se lupte pentru creveți cu pinguinii.

Citeşte mai multe despre:   pericol,   gheata