Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Plahotniuc i-ar fi arătat vicepremierului rus care sunt cele 4 condiții pentru o coaliție cu socialiștii din Republica Moldova! Chiar oligarhul ar fi fost inițiatorul discuțiilor despre federalizare

Plahotniuc i-ar fi arătat vicepremierului rus care sunt cele 4 condiții pentru o coaliție cu socialiștii din Republica Moldova! Chiar oligarhul ar fi fost inițiatorul discuțiilor despre federalizare

Un articol de: Vladimir Ionescu - 11 Iun 2019, 11:31
Plahotniuc i-ar fi arătat vicepremierului rus care sunt cele 4 condiții pentru o coaliție cu socialiștii din Republica Moldova! Chiar oligarhul ar fi fost inițiatorul discuțiilor despre federalizare Foto: Vlad Plahotniuc / Facebook Externe

Oligarhul moldovean Vladimir Plahotniuc, președintele al Partidului Democrat, i-ar fi înmânat vicepremierului rus Dmitri Kozak un plic cu o foaie A4, ce conținea patru condiții privind o posibilă coaliție de guvernământ cu PSRM, după cum chiar demnitarul de la Kremlin susține, potrivit unimedia.info.

Vicepremierul Kozak, care este reprezentatul Rusiei pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova, susține că însuși Plahotniuc a fost inițiatorul discuției privind soluționarea conflictului transnistean prin federalizare. Declarațiile au fost făcute pentru publicația Kommersant.

Așadar, în cadrul întâlnirii dintre Kozak și liderul Partidului Democrat din Moldova, care a avut loc la 3 iunie, Vladimir Plahotniuc ar fi înmânat părții ruse un plic cu patru propuneri privind condițiile pentru crearea unei coaliții cu PSRM.

„După ce am analizat conținutul plicului, am fost surprinși să vedem cum Partidul Democrat, o formațiune cu o politică fermă anti rusească, propune o schimbare radicală a politicii externe a Republicii Moldova cu o reorientare către Rusia și o soluționare a conflictului transnistrean, bazată pe federalizarea Moldovei. După cum vedeți, aceasta este ideea Partidului Democrat”, a declarat vicepremierul rus.

Propunerile PDM pentru stabilizarea parcursului extern al țării în vederea creării unei alianțe cu PSRM, potrivit unimedia.info:

1. Interzicerea aderării la orice fel de bloc militar (NATO și altele);

2. Asigurarea statutului de neutralitate, cu scopul de a contracara mișcarea unionistă;

3. Schimbarea orientării poltiice a Republicii Moldova în favoarea federalizării, având ca scop rezolvarea conflictului transnistrean;

4. Reorientarea politicii externe a Republicii Moldova spre restabilirea și dezvoltarea bunelor relații de vecinătate cu Rusia - cele istorice, economice, politice și culturale.

Citeşte mai multe despre:   Vladimir Plahotniuc,   Republica Moldova,   Rusia