Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Planul oficialilor chinezi contra obezității: Sportul va fi noua deviză națională

Planul oficialilor chinezi contra obezității: Sportul va fi noua deviză națională

Un articol de: - 29 Iun 2016, 14:46
Foto: gi2c.org Externe

Guvernul chinez a lansat un plan pentru a crește apetitul populației pentru exercițiul fizic.

Potrivit unei declarații emise de guvernul chinez, planul are drept scop creșterea numărului de persoane angajate în activitatea fizică regulată și de a îmbunătăți starea generală de sănătate a populației până în 2020. Pentru a face acest lucru, guvernul va investi în construcția de noi facilități sportive publice cum ar fi centre de fitness, locuri de sport și stadioane.

"Noi credem că sportul ar trebui integrat cu educație, cultură , turismul și industria medicală", a declarat "Liu Guoyong , funcționar la  Administrația Generală a Sportului din China.

Obezitatea infantilă în China este într-o continuă creștere. Un studiu realizat de European Journal of Preventative Cardiology a arătat că în provincia Shandong, între anii 1985 și 2014, obezitatea în rândul copiilor de la 7 la 18 ani a crescut de la 03 la 17.2 % la băieți și 0.12-9.11 % la  fete. În același timp, cercetarea realizată de Universitatea din Washington în anul 2014 a arată că 28,3% din populația Chinei este obeză, notează cctv-america.com.

Potrivit rapoartelor de cercetare, vânzările de articole sportive au fost în creștere.

Ca urmare a noului plan de fitness, scara consumului sportiv este de așteptat să ajungă la 1,5 miliarde de yuani ( aproximativ 2,25 miliarde $ ).

Citeşte mai multe despre:   China
 
Loading...