Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Poliția americană a dezamorsat dispozitivele explozive găsite la locuința atacatorului din Colorado

Poliția americană a dezamorsat dispozitivele explozive găsite la locuința atacatorului din Colorado

Forţele de ordine din Statele Unite au reuşit să dezamorseze şi să detoneze dispozitivele explozive găsite în casa atacatorului care a deschis focul într-o sală de cinema din Aurora, statul Colorado. Şeful poliţiei a precizat că intenţia bărbatului a fost să ucidă cât mai mulţi polițişti în momentul în care aceştia efectuau percheziţia locuinţei sale. Suspectul principal se află acum în custodia poliţiei şi va apărea în faţa judecătorilor luni. Atacul de la cinematograf s-a soldat cu 12 morţi şi 59 de răniţi.

Ancheta forțelor de ordine americane continuă, pentru a stabili cu exactitate dacă James Holmes, tânărul care a deschis focul într-o sală de cinema din suburbia Aurora din statul Colorado, a fost ajutat de un complice. În urma atacului, ca măsură de precauție, oamenii legii au decis să percheziționeze și apartamentul suspectului, după au descoperit mai multe arme asupra sa, dar și în mașină. Însă ceea ce au găsit în locuință i-a șocat. La fiecare pas au fost amplasate dispozitive explozive și mecanisme declanșatoare, menite să ucidă pe oricine trecea pragul casei.

Mă exprim cât se poate de clar, acest apartament a fost pregătit, în opinia mea și pe baza tuturor lucrurile pe care le-am văzut în apartament, pentru a ucide pe oricine intra. Și cine ar fi putut intra după ce suspectul a plănuit și executat un atac atât de îngrozitor? În mod clar, un ofițer de poliție”, a declarat Dan Oates, șeful poliției din Aurora.

Eforturile de înlăturare a dispozitivelor explozive a durat aproape două zile. Specialiștii au stabilit un perimetru de siguranță în jurul clădirii suspectului, iar oamenii au fost evacuați. Toate bombele artizanale descoperite au fost apoi transportate într-un poligon special și detonate. Nu au fost făcute publice informații cu privire la cantitatea de explozibili găsită în apartament.

Între timp, familiile celor 12 victime au participat la ceremoniile de comemorare desfășurate în întreg orașul. În jurul școlilor, caselor și al cinematografului cu pricina au fost aprinse lumânări, oamenii au depus coroane de flori și au înălțat rugăciuni pentru cei uciși.

Pentagonul a precizat că printre cei uciși se află și doi angajați ai forțelor aeriene și navale.

James Holmes, bărbatul responsabil pentru atac, va apărea în fața judecătorilor în cursul zilei de luni. Martorii au relatat că autorul avea părul vopsit roșu și credea că este Joker, inamicul eroului Batman. Bărbatul purta pe față o mască de gaze și avea chiar și o vestă antiglonț, semn că atacul a fost premeditat, iar bărbatul avea un plan bine pus la punct. Anchetatorii nu exclud ca James Holmes să sufere de o afecțiune psihică.


Citeşte mai multe despre:   atentat,   bomba