Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Poliția britanică anunță că a dejucat "patru sau cinci comploturi teroriste" în 2014, faţă de unul singur cât era media altor ani

Poliția britanică anunță că a dejucat "patru sau cinci comploturi teroriste" în 2014, faţă de unul singur cât era media altor ani

Un articol de: - 23 Noi 2014, 19:43
Poliția britanică anunță că a dejucat "patru sau cinci comploturi teroriste" în 2014, faţă de unul singur cât era media altor ani Foto: examiner.com Externe
Poliţia britanică anunță că a dejucat a dejucat în acest an "patru sau cinci comploturi teroriste", faţă de unul singur cât era media anilor precedenţi, a declarat duminică directorul Scotland Yard, citat de AFP.

"În ultimii ani, media a fost de un (complot) pe an, în acest an au fost patru sau cinci. Am constatat o schimbare atât în ceea ce priveşte frecvenţa, cât şi gravitatea comploturilor", a declarat Bernard Hogan-Howe pentru BBC, adăugând că există o "îngrijorarea tot mai mare" faţă de "lupii singuratici".

Marea Britanie a procedat în 2014 la peste 250 de arestări în cadrul luptei antiteroriste, potrivit unor surse din cadrul poliţiei.

Scotland Yard estimează la "peste 500" numărul britanicilor plecaţi să lupte în rândul grupărilor precum Stat Islamic şi se teme că aceştia ar putea planifica atentate la întoarcerea în țară.

Un deputat din Birmingham, Khalid Mahmood, a declarat pentru Sunday Telegraph că această estimare a fost mult subevaluată şi a cifrat la "până la 2.000" numărul extremiştilor britanici.

Bernard Hogan-Howe a cerut publicului larg să dea dovadă de mai multă vigilenţă pentru a ajuta poliţia. Aceasta va lansa luni o campanie de sensibilizare în acest sens.