Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Poliţia bulgară a publicat un portret robot al presupusului autor al atentatului de la Burgas (FOTO)

Poliţia bulgară a publicat un portret robot al presupusului autor al atentatului de la Burgas (FOTO)

Poliția bulgară a publicat o fotografie cu presupusul atacator de pe aeroportul din Burgas, din 18 iulie, iar imaginea ar fi relevantă în proporție de 95%, scrie Novinite.

”Chipul atacatorul a fost reconstituit cu tehnologia modernă furnizată de partenerii noștri” a declarat ministrul bulgar de Interne, Tsvetan Tsvetanov.


Foto: novinite.com

Reconstituirea s-a făcut după craniul bărbatului, găsit la circa 500 de metri de locul exploziei. În ciuda faptului că trăsăturile erau abia vizbile după explozie, specialiștii au reușit să alcătuiască un portret robot, foarte diferit de fotografia care circulase inițial în presă.


Foto: timesofisrael.com

Anchetatorii dispun de amprente digitale şi genetice ale presupusului atacator sinucigaş, însă acestea nu figurează în nicio bază de date a serviciilor secrete din lume.

Unul dintre medicii care a efectuat autopsia corpului presupusului atacator a confirmat autenticitatea fotografiilor difuzate. El a precizat că ochii presupusului atacator sinucigaş "erau între verde şi căprui" şi nu albaştri.

Mai mult, dacă inițial se presupunea că atacatorul ar avea origini suedeze, miercuri, Ministerul bulgar de Interne a precizat că bărbatul ar fi fost de origine belgiană și ar fi avut între 25 și 30 de ani. Deocamdată nu se cunosc alte amănunte concrete despre bărbatul respectiv, iar în bazele de date ale serviciilor speciale din lume nu s-au găsit informații despre acesta.

Cinci turiști israelini și un bulgar au murit în atentatul din 18 iulie, cel mai grav atentat din istoria recentă a Bulgariei.

Citeşte mai multe despre:   aeroport,   explozie