Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Poliția canadiană susține că un singur bărbat înarmat a fost implicat în incidentele din Ottawa

Poliția canadiană susține că un singur bărbat înarmat a fost implicat în incidentele din Ottawa

Un articol de: - 23 Oct 2014, 18:12
Poliția canadiană susține că un singur bărbat înarmat a fost implicat în incidentele din Ottawa Foto: ctvnews.ca Externe
Poliția canadiană susține că un singur bărbat înarmat a fost implicat în atacurile de miercuri din Ottawa, relatează CTV News.

Potrivit ofițerului de poliție Marc Soucy, în prezent nu mai este căutat niciun alt atacator, însă ancheta este în desfășurare.

Atacatorul, Michael Zehaf-Bibeau, născut în 1982 şi cunoscut poliţiei din Montreal şi Vancouver, a fost ucis într-un schimb de focuri.

Michael Zehaf-Bibeau a crescut în estul Canadei, apoi a petrecut o perioadă în Libia, după care s-a mutat în vestul Canadei, potrivit prietenului său Dave Bathurst. Tatăl său, Bulgasem Zehaf, este un om de afaceri din Quebec care ar fi luptat în 2011 alături de rebelii din Libia. Mama sa, Susan Bibeau, este vicepreşedintele unei divizii a Comisiei pentru Imigraţie şi Refugiaţi din Canada.

Bathurst a declarat că l-a cunoscut pe Zehaf-Bibeau la o moschee din Burnaby, în urmă cu trei ani. El a precizat că la început prietenul său nu părea să aibă opinii extremiste sau înclinaţii către violenţă, dar uneori prezenta o altă faţă, tulburătoare. Bathurst a explicat că Zehaf-Bibeau spunea uneori că "diavolul este după el" şi "vorbea adesea despre prezenţa Shaytan (termen arab pentru diavoli şi demoni) în lume".

"Cred că era bolnav mintal", a subliniat acesta.

Premierul Stephen Harper l-a descris pe atacator drept un terorist şi a promis "dublarea" eforturilor antiteroriste. El a calificat acest atac, care a avut loc la o zi după ce un alt bărbat convertit la islam a ucis un militar în Quebec, drept un complot inspirat de gruparea Stat Islamic.