Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Poliția daneză a suspendat toate legăturile feroviare cu Germania din cauza imigranților care vor să ajungă în Suedia

Poliția daneză a suspendat toate legăturile feroviare cu Germania din cauza imigranților care vor să ajungă în Suedia

Un articol de: - 09 Sep 2015, 21:06
Poliția daneză a suspendat toate legăturile feroviare cu Germania din cauza imigranților care vor să ajungă în Suedia Foto: jordantimes.com Externe

Poliția din Danemarca a oprit trenurile ce soseau din Germania într-o încercare de a înregistra și controla aflxul de imigranți care doresc să ajungă în Suedia, informează agențiile internaționale, citate de Agerpres.

La ordinul poliției, compania feroviară daneză DSB a suspendat toate legăturile cu Germania, după ce sute de imigranți au refuzat să coboare din trenuri, temându-se că fiind înregistrați de poliție ar putea fi forțați să solicite azil mai degrabă în Danemarca decât în Suedia. Polițiștii au închis și autostrada ce face legătura între cele două state, după ce aproximativ 300 de refugiați au tranzitat teritoriul danez.

Mulți imigranți vin din Germania și trec prin Danemarca pentru a ajunge în Suedia, una dintre cele mai deschise state europene față de solicitanții de azil. Mulți au refuzat să se înregistreze în Danemarca, unde guvernul a tăiat ajutoarele sociale pentru refugiați.

Parlamentul danez a aprobat tăierea ajutoarelor sociale pentru noii refugiați pentru a face țara mai puțin atractivă pentru solicitanții de azil. Mai mult, guvernul a plasat luni anunțuri în trei ziare libaneze prezentând măsurile luate.

Citeşte mai multe despre:   Danemarca,   Germania,   criza refugiatilor,   imigranti,   Suedia