Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Poliția italiană a destructurat un grup de companii, acuzate de fraudă fiscală: Prejudiciul este de 1,7 miliarde euro

Poliția italiană a destructurat un grup de companii, acuzate de fraudă fiscală: Prejudiciul este de 1,7 miliarde euro

Un articol de: - 21 Oct 2014, 23:26
Poliția italiană a destructurat un grup de companii, acuzate de fraudă fiscală: Prejudiciul este de 1,7 miliarde euro Foto: businesstimes.com.sg Externe

Poliţia italiană a destructurat un grup de companii suspectate că au pus în practică un sistem de facturare falsă, pentru o fraudă fiscală în valoare totală de 1,7 miliarde de euro, relatează AFP.

"Activitatea ilegală a provocat de-a lungul anilor pagube de peste 1,7 miliarde de euro", se arată într-un comunicat al poliţiei economice italiene.

Sistemul, pus în practică în 2001 de doi afacerişti din Roma, Pierino Tulli şi Maurizio Ladaga, consta în emiterea de facturi false de către companii intermediare, în calitate de subcontractori, pentru contracte de pază şi curăţenie în domeniul industrial.

Sume mari de bani obţinute prin facturări fisctive au ajuns în conturile unor companii create special pentru a încasa banii respectivi.

După încasarea banilor şi depunerea lor în conturi din San Marino sau Luxembourg, firmele fantomă erau desfiinţate, iar ulterior erau înfiinţate altele, potrivit poliţiei.

În total, 62 de persoane sunt suspectate că au participat la fraudă.

Poliţia a pus sub sechestru bunuri în valoare de peste 100 de milioane de euro, între care 100 de proprietăţi imobiliare, două companii şi 100 de conturi bancare.

La operaţiunile de punere sub sechestru şi percheziţii, care au avut loc în mai multe regiuni ale Italiei, au participat 70 de poliţişti.

Sâmbătă, poliţia a pus sub sechestru bunuri în valoare de 2,7 milioane de euro aparţinând unui om de afaceri din Sardinia, care vindea bunuri pe Internet fără să declare nimic fiscului.

Evaziunea fiscală este un flagel cu care toate guvernele italiene au încercat să lupte în ultimii ani, pentru creşterea veniturilor bugetare afectate de criză.

Potrivit unui studiu efectuat în 2012 de un institut privat, economia subterană reprezenta în 2011 circa 35% din PIB-ul Italiei, respectiv 540 de miliarde de euro.

Citeşte mai multe despre:   prejudiciu