Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Politicienii americani sugerează suspendarea lui Obama, din cauza atacurilor asupra Libiei

Politicienii americani sugerează suspendarea lui Obama, din cauza atacurilor asupra Libiei

Mai mulți politicieni americani s-au arătat nemulțimiți în privința atacurilor aeriene asupra Libiei aprobate de președintele Barack Obama, notează Talking Post. Democrații și republicanii americani au sugerat ca președintele american să fie suspendat din funcție pe motiv că liderul de la Casa Albă nu s-a consultat cu Congresul înainte de a ordona intervențiile militare în Libia.

Democratul Dennis Kucinich a declarat că "președintele Obama a acționat fără aprobarea Congresului. Nu a avut autorizația Congresului și nu a respectat Constituția".

"Acest fapt nici măcar nu este discutabil, o astfel de hotărâre, care implică punerea în pericol a personalului american, femei și bărbați, fie că sunt în Aviație sau în Marină, este o decizie serioasă, care nu poate fi luată doar de către președinte", mai susţine Kucinich.

Barack Obama nu este singurul președinte care a inițiat atacuri militare fără a se consulta cu Congresul. Bill Clinton a ordonat în 1999 o intervenție militară împotriva regimului lui Slobodan Miloșevici. În 1992, președintele Bush a ordonat acțiuni militare în Somalia, iar în anul 1986 președintele Reagan a aprobat atacuri împotriva regimului lui Gaddafi.

Conform Constituţiei americane, președinții sunt obligați să se consulte cu Congresul în cazul unor intervenţii militare și trebuie să aștepte consimțământul membrilor timp de 60 de zile.

Citeşte mai multe despre:   Barack Obama,   suspendare,   congres,   Libia