Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe O parte a Poliției din Chișinău începe să treacă de partea noului Guvern, condus de Maia Sandu

O parte a Poliției din Chișinău începe să treacă de partea noului Guvern, condus de Maia Sandu

Un articol de: Redacția B1.ro - 11 Iun 2019, 20:02
O parte a Poliției din Chișinău începe să treacă de partea noului Guvern, condus de Maia Sandu Foto: Facebook/ Maia Sandu Externe

Mai mulți ofițeri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova și-au declarat susținerea pentru Guvernul condus de Maia Sandu, potrivit politicianului Dinu Plîngău din blocul ACUM

”În aceste clipe, mai mulți ofițeri de rang foarte înalt din cadrul MAI au venit la Parlament pentru a declara susținere pentru Guvernul ACUM și a se întâlni cu Andrei Năstase.

După 4 ani de prosteste declar că o parte din poliției-i cu noi”, a scris Plîngău pe Facebook. 

Între timp, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anulat decretul semnat de Pavel Filip privind dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate în data de 6 septembrie. Iar Comisia de la Veneția a anunţat că va discuta pe 21 iunie sesizarea privind deciziile Curții Constituționale. 

De asemenea, a venit poziţia României față de criza din Republica Moldova. Transmisă printr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, poziţia ţării noastre contrastează cu cea exprimată ieri de ministrul Teodor Meleşcanu.  

MAE român arată într-un comunicat de presă că „într-un stat democratic, voința cetățenilor, exprimată prin vot și reflectată în configurația politică a Parlamentului, este singura care asigură un proces politic legitim, bazat pe dialog". Poziția este similară cu cea a UE și a statelor occidentale care au recunoscut dreptul coaliției PSRM - ACUM de a forma un guvern, în ciuda deciziilor Curții Constituționale.

Comunicatul vine după ce luni Ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat că nu recunoaște noul Guvern de la Chișinău și susține organizarea alegerilor anticipate. Ulterior Ministerul Afacerilor Externe din România a declarat că poziția expusă de Teodor Meleșcanu era una proprie și nu poziția MAE oficială.

O parte a Poliției din Chișinău începe să treacă de partea noului Guvern, condus de Maia Sandu

O tânără a dezvăluit cum, în mod neașteptat, a descoperit un SECRET întunecat de famile. I-a schimbat total viața

Citeşte mai multe despre:   MAI,   Republica Moldova,   ACUM,   Maia Sandu