Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Criza politică din Republica Moldova: Veteranii polițiști, dispuși să asigure menținerea ordinii publice și paza demnitarilor / Anunțul, după ce sediul Guvernului de la Chișinău este păzit de forțele MAI

Criza politică din Republica Moldova: Veteranii polițiști, dispuși să asigure menținerea ordinii publice și paza demnitarilor / Anunțul, după ce sediul Guvernului de la Chișinău este păzit de forțele MAI

Un articol de: Andrei Stan - 11 Iun 2019, 17:16
Criza politică din Republica Moldova: Veteranii polițiști, dispuși să asigure menținerea ordinii publice și paza demnitarilor / Anunțul, după ce sediul Guvernului de la Chișinău este păzit de forțele MAI Foto: captură video privesc.eu Externe

Veteranii polițiști din Republica Moldova reacționează la criza politică ce a împărțit țara în două și anunță că sunt gata să asigure menținerea ordinii publice și paza demnitarilor, fără a primi niciun fel de remunerare.

Astfel, aceștia par să se poziționeze în tabăra alianței dintre socialiștii președintelui Igor Dodon și liderii proeuropeni Maia Sandu, noul premier, și Andrei Năstase.

„Ca urmare a scrutinului din 24 februarie 2019, poporul și-a delegat în Parlament aleșii, care, în baza legii și a Constituției Republicii Moldova, au format o majoritate parlamentară și un Guvern legitim, recunoscut și de comunitatea internațională, UE, SUA și Federația Rusă. Drept urmare a acestor decizii, guvernanții de ieri au ignorat votul cetățenilor, încearcă să instige la acțiuni ilegale, refuză să asigure un proces civilizat de transmitere a puterii, creând toate premizele pentru uzurparea puterii în stat”, au declarat reprezentanții veteranilor din Ministerul de Interne de la Chișinău, într-o conferință de presă.

Aceștia și-au exprimat îngrijorarea față de faptul că fosta guvernare din Republica Moldova refuză să transmită puterea pe cale civilizată noii guvernări, alese pe data de 24 februarie.
Veteranii au mai spus că sunt gata să asigure fără niciun fel de remunerare securitatea oricărui demnitar de stat atunci când va fi nevoie. Totodată, aceștia vor interveni și la menținerea ordinii publice în orice situație, scrie jurnal.md.

Anunțul veteranilor vine după ce, luni, sediul Guvernului din Chișinău a fost păzit de forțe importante de polițiști și jandarmi, care nu au permis întrunirea în ședință a Executivului condus de Maia Sandu. Guvernul a trebuit să țină ședința în sediul Parlamentului.


 

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova,   Maia Sandu,   Igor Dodon,   MAI