Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Polițiștii Interpol au confiscat 17.000 de kituri de testare COVID-19 false

Polițiștii Interpol au confiscat 17.000 de kituri de testare COVID-19 false

Un articol de: George Lupu - 22 Iul 2020, 18:02
Polițiștii Interpol au confiscat 17.000 de kituri de testare COVID-19 false Foto: Inquam Photos / George Călin Externe

Polițiștii Interpol au confiscat 17.000 de kituri de testare COVID-19 false descoperite în urma unor percheziții pentru descoperirea produselor alimentare și a băuturilor ilicite în zeci de țări.

 

Captură impresionantă a polițiștilor Interpol

 

Oficialii au confiscat teste și produse medicale falsificate în valoare de 40 de milioane de dolari (34,5 milioane de euro), în 77 de țări și au arestat 407 de persoane în cadrul operațiunii, desfășurate în perioada decembrie 2019 - iunie 2020, scrie AFP.

Produsele includ produse lactate contaminate, carne de la animale sacrificate ilegal și produse alimentare etichetate în mod fals ca leacuri medicinale, a declarat Interpol, cu sediul în sud-estul orașului francez Lyon.

Însă poliția a interceptat mii de produse medicale false, în timp ce țările din întreaga lume au impus blochaje pentru a reduce pandemia coronavirusului.

"Întrucât țările din întreaga lume își continuă eforturile pentru a combate COVID-19, rețelele criminale care distribuie aceste produse potențial periculoase arată doar hotărârea lor de a face profit", a declarat secretarul general al agenției, Jurgen Stock, într-un comunicat.

Pe lângă testele COVID-19 false, în urma raidurilor au fost  descoperite dezinfectanți care au fost declarați contrafăcuți și echipament de protecție fals.

"Alte produse ilicite recuperate includ produse cosmetice, încălțăminte, îmbrăcăminte, genți, piese auto, electronice, tutun și medicamente, în valoare de 3,1 milioane USD", a spus Interpol.L-au prins cu 124 km/h în localitate, în România. Şoferul i-a zis doar o frază judecătorului şi l-a iertat de tot

 

Teste false pentru COVID-19 confiscate în România

 

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus în România, polițiștii au confiscat în urma perchezițiilor aproximativ 9.360 de teste comercializate pentru diagnosticarea coronavirusului.

Dispozitivele erau false și se vindeau în mediul online ca teste rapide pentru COVID-19, deşi cei care le vindeau susţineau acest lucru.

Cutiile era inscripționate cu “VivaDiag Covid-19 IgM/IgG Rapid test”, însă pe prospect era menționat faptul că nu depistează virusul Covid-19.

Citeşte mai multe despre:   interpol,   COVID-19