Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Politolog german: Schengen este mort. Nu toate statele UE vor accepta niște politici privind imigranții care nu cadrează cu ideea lor. Primirea refugiaților în bloc nu se va mai repeta nici în Germania

Politolog german: Schengen este mort. Nu toate statele UE vor accepta niște politici privind imigranții care nu cadrează cu ideea lor. Primirea refugiaților în bloc nu se va mai repeta nici în Germania

Un articol de: - 07 Sep 2015, 13:25
Externe

Politologul german de origine română Anneli Ute Gabanyi a declarat, luni, că Angela Markel a reacționat târziu în criza imigranților. Aceasta este de părere că proiectul prin care fiecărei țări din UE îi revine un număr de imigranți este iluzoriu.

Weekendul acesta, Germania a fost asaltată de refugiați.  Aproximativ 15.000 de persoane care cer azil politic în această țară au fost primite de autoritățile în numai două zile.

"Primirea refugiaţilor în bloc e o excepţie pe care Germania nu o va repeta", a afirmat Anneli Ute Gabanyi pentru RFI. Gestionarea crizei imigranților ar putea să o coste mult la capitotlul imagine pe Merkel.

“Încă nu avem nişte sondaje care să arate imaginea cancelarei după această criză. Ca observator şi cetăţean german, eu aş spune că doamna Merkel a reacţionat, ca şi clasa politică, extrem de târziu. Ministrul de Interne, de pildă, în luna mai contrazicea toţi specialiştii care spuneau că în 2015 vor veni în Germania 400.000 de refugiaţi. Iar acum avem deja 800.000. Probabil până la sfârşitul anului vor fi peste un milion. Ce va fi în viitor nu ştie nimeni... Coaliţia guvernamentală a spus foarte clar că ceea ce s-a întâmplat peste weekend – adică primirea refugiaţilor sau imigranţilor în bloc – este o excepţie şi nu va mai continua. Nu putem să ştim ce se va întâmpla în următoarele zile în Ungaria dacă graniţele vor fi închise în Austria şi Germania”, a spus politologul.

Germania priveşte primirea azilanţilor sub spectrul propriei istorii din cel De-al Doilea Război Mondial, este de părere Anneli Ute Gabanyi, iar cei care au apucat să intre în țară greu sunt repatriați.

Aş spune că dacă există o reţetă, nu este reţeta germană. Germania priveşte întotdeauna primirea azilanţilor sub spectrul propriei istorii din cel De-al Doilea Război Mondial. Acordarea de azil este un lucru foarte important şi în Constituţia germană. Pe de altă parte, birocraţia este enormă aici. Posibilitatea ca odată intraţi în ţară să fie retrimişi înapoi e redusă. Oamenii stau aici cu anii, chiar dacă nu primesc statutul de refugiaţi. Dar trebuie să ne gândim că în Uniunea Europeană nu există o politică comună pentru acordarea azilului. Pentru mine este destul de clar – mai ales după ieşirile lui Victor Orban şi nu este singurul – că statele suverane din UE nu vor accepta să li se impună nişte politici ale azilului care nu cadrează cu ideea lor de suveranitate. Va fi extrem de greu. Schengen este mort sau cel puţin Acordul Dublin e mort. Precizarera unor cote de către UE mi se pare o soluţie iluzorie, pentru că statele membre nu le vor accepta”, a mai spus politologul.

 

Citeşte mai multe despre:   refugiati,   imigranti,   Angela Merkel
 
Loading...