Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Polonia: Liderul opoziției acuză guvernul că s-a înțeles în secret cu C.E. să primească 100.000 de imigranți

Polonia: Liderul opoziției acuză guvernul că s-a înțeles în secret cu C.E. să primească 100.000 de imigranți

Un articol de: - 14 Oct 2015, 18:42
Polonia: Liderul opoziției acuză guvernul că s-a înțeles în secret cu C.E. să primească 100.000 de imigranți Foto: theguardian.com Externe

Guvernul polonez a ajuns la un acord secret pentru primirea a până la 100.000 de imigranți musulmani, acuză Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului conservator Dreptate și Justiție, partid favorit la alegerile legislative de pe 25 octombrie.

El a susținut că a obținut această informație de la ”surse de încredere ale Comisiei Europene”, fără să le precizeze, informează EFE, citată de Agerpres.

Politicianul a atras atenția asupra riscurilor sanitare pe care le comportă sosirea imigranților și a solictat guvernului să țină cont de problemele de sănătate publică ce ar putea apărea. El a dat ca exemplu în acest sens cazurile de holeră descoperite printre imigranții ajunși în Austria sau cele de dizenterie din insulele grecești.

Actualul executiv condus de Ewa Kopacz a acceptat cotele obligatorii de refugiați, asupra cărora Consiliul JAI a ajuns la un acord pe 22 septembrie. Înaintea acelei reuniuni, guvernul polonez a transmis mereu că va fi de acord numai cu un sistem de cote voluntare, dar, în final, s-a răzgândit brust și la Consiliul JAI a spus că este de acord cu sistemul de cote obligatorii.

Decizia nu a fost bine primită în Polonia, aceasta ducând la o radicalizare a campaniei electorale în avantajul lui  Kaczynski. Poziția sa de respingere a imigranților a fost bine primită de o mare parte a polonezilor care, conform sondajelor, resping în proporție de 56% cotele obligatorii de refugiați.

De când a început criza refugiaților, Kaczynski a insistat pe dificultățile pe care le implică integrarea musulmanilor în Europa. Într-una din intervențiile publice, amintește Agerpres, el a dat exemplul unor cartiere din Suedia, afirmând despre acestea că poliția locală nu are curajul să pătrundă acolo și că drapelul suedez nu poate fi arborat în respectivele zone.

Citeşte mai multe despre:   Polonia,   imigranti,   refugiati