Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Polul Nord ajunge în Europa. Care sunt schimbările climatice ȘOCANTE la care trebuie să ne așteptăm

Polul Nord ajunge în Europa. Care sunt schimbările climatice ȘOCANTE la care trebuie să ne așteptăm

Un articol de: - 03 Mai 2017, 13:26
Foto: Ziare.com Externe

Specialiștii sunt tot mai îngrijorați de schimbările climatice cu care ne confruntăm. Iar acest fenoment este îndelung dezbătut, însă nu s-a găsit nicio soluție. Planeta noastră se va confrunta cu ridicarea nivelului mărilor şi fenomenele meteorologice extreme considerate inexplicabile şi suprinzătoare care vor avea loc în viitor din cauza activităţilor umane, potrivit descopera.ro.

1. Ne vom îmbolnăvi mult mai des

Studiile arată că vremea caldă va provoca apariţia bolilor. Insectele purtătoare a virusurilor vor putea zbura la altitudini mult mai mari, iar contaminarea apei va fi mult mai răspândită. Oamenii care au deja probleme de sănătate vor avea un sistem imunitar mult mai scăzut. 

2. Siberia va deveni un teren minat

Solul din această zonă este plin de bacterii care produc metan. El ar trebui să se acumuleze în stratul exterior al permafrotului, însă din pricina încălzirii metanului se propagă o cantitate mare de dioxid de carbon în atmosferă. În Siberia se găsesc  în jur de 7.000 de zone în care solul este umflat şi poate exploda în contact cu focul.

3. Polul Nord, cel geografic, va ajunge în Europa

Mare parte din gheaţa de la Polul Nord se topeşte şi se deplasează în alte zone ale planetei. Planeta noastră este afectată de aceste schimbări, iar Polul Nord migrează spre continentul european cu o rată anuală de 10 centimeri.

4. Activitatea vulcanică va creşte

Vulcanii din zona Islandei sunt acoperiţi de gheţari. În urma încălzirii gheaţa va începe să se topească, iar efectele se vor resimți. În primă fază, o cantitate de gheață topită se va amesteca cu magma de la suprafaţă, provocând explozii devastatoare.

5. Vor apărea noi specii de animale

O nouă specie de animal va fi ursul hibrid, o combinaţie între cel grizzly şi cel polar care sunt tot mai obişnuiţi în zona arctică. Urşii vor fi nevoiți să migreze către interiorul teritoriului, loc în care se împerechează cu urşii de pe uscat, astfel născându-se urşii hibrid. 

6. Vinul va deveni mult mai scump şi va fi mult mai slab calitativ

Căldura este binevenită în zone în care este crescută viţa de vie, dar în marile zone viticole, cum ar fi Chile, Franţa sau Argentina, culturile nu vor rezista schimbărilor climatice. Aici producţia de vin este deja în scădere, calitatea lor scăzând simţitor.

 

Citeşte mai multe despre:   siberia
 
Loading...