Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Poroșenko: Crimeea s-a transformat într-o bază a operațiunilor militare ale Rusiei, în cadrul eforturilor de a destabiliza situația de la Marea Neagră și Marea Mediterană

Poroșenko: Crimeea s-a transformat într-o bază a operațiunilor militare ale Rusiei, în cadrul eforturilor de a destabiliza situația de la Marea Neagră și Marea Mediterană

Un articol de: - 11 Sep 2015, 13:28
Poroșenko: Crimeea s-a transformat într-o bază a operațiunilor militare ale Rusiei, în cadrul eforturilor de a destabiliza situația de la Marea Neagră și Marea Mediterană Externe

Rusia a transformat peninsula Crimeea - pe care a anexat-o ilegal în martie 2014 - într-o bază a operațiunilor sale militare împotriva Occidentului, a declarat, vineri, președintele ucrainean Petro Poroșenko, informează agenția de presă Unian, citată de Agerpres.

”Crimeea s-a transformat într-o bază a operațiunilor militare ale Rusiei, în cadrul eforturilor sale continue de a destabiliza situația de la Marea Neagră și Marea Mediterană, într-o confruntare globală cu Occidentul”, a declarat Poroșenko.

Președintele ucrainean a subliniat necesitatea ca Ucraina să-și restabilească suveranitatea asupra Crimeii și controlul asupra frontierei sale estice.

În opinia liderului ucrainean, prezența de militari ruși în Siria determină creșterea nivelului de violență în Orientul Mijlociu.

”În aceste zile, sute de 'omuleți verzi' debarcă în Siria, determinând escaladarea violenței în Orientul Mijlociu și majorarea numărului de refugiați în UE”, a declarat Petro Poroșenko.
onu
În data de 9 septembrie, Ministerul de Externe al Rusiei a subliniat că prezența de specialiști militari ruși în Siria 'nu constituie un secret', la fel ca livrările de tehnică și arme rusești în această țară. Tot în această zi, mass-media anunțau că militari ruși participă deja la lupte în Siria, de partea forțelor guvernamentale.

În cadrul aceleiași conferințe, Poroșenko a declarat că ”niciun tanc și niciun soldat rus nu au părăsit teritoriul Ucrainei”.

În ceea ce privește Acordul de Asociere UE-Ucraina, liderul ucrainean și-a exprimat convingerea că acesta va intra pe deplin în vigoare începând cu 1 ianuarie 2016, iar încercările Rusiei de a zădărnici acest eveniment istoric sunt condamnate la eșec.

Aproape 8.000 de persoane au fost ucise și în jur de 17.000 au fost rănite de la începutul conflictului din estul Ucrainei, conform unui nou bilanț dat publicității săptămâna aceasta de ONU.

Citeşte mai multe despre:   Petro Porosenko,   ONU