Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Portugalia declară stare de calamitate din cauza COVID-19. Amenzile pentru cei care încalcă regulile ajung la 10.000 de euro (VIDEO)

Portugalia declară stare de calamitate din cauza COVID-19. Amenzile pentru cei care încalcă regulile ajung la 10.000 de euro (VIDEO)

Un articol de: Maria Zărnescu - 16 Oct 2020, 09:34
Portugalia declară stare de calamitate din cauza COVID-19. Amenzile pentru cei care încalcă regulile ajung la 10.000 de euro (VIDEO) FOTO: Pixabay.com Externe

Porotugalia declară stare de calamitate din cauza COVID-19! Prim-ministrul portughez, Antonio Costa, a anunţat că  evoluția pandemiei este foarte gravă în ţara sa. Oficialul de la Lisabona  a declarat căar putea fi impuse şi noi restricții precum limitarea numărului de persoane în spațiile publice, conform romondonews24.com.

De asemenea, sărbătorile și activitățile non-academice vor fi interzise în școli și universități, iar evenimentele de familie, precum nunți și botezuri, vor fi limitate la maxim 50 de invitați. Premierul protughez a mai afirmat că autoritățile vor spori supravegherea aplicării tuturor regulilor. Amenzile vor fi majorate pentru cei care le încalcă în Portugalia la 10.000 de euro.

 

Pelerinajul de la Fatima, organizat în condiții speciale

 

Pandemia de coronavirus a determinat mai multe state să organizeze marile evenimente în condiţii diferite. Pelerinajul de la Fatima, din Portugalia, care în mod tradiţional aduna 100 de mii de oameni, s-a desfăşurat anul acesta cu un număr mult mai mic de credincioşi.

Organizatorii au avut grijă ca totul să fie foarte strict, pentru a le permite oamenilor să participe la pelerinaj în condiţii de siguranţă. Astfel, toţi credincioşii care au vrut să ia parte la eveniment şi anul acesta, au fost nevoiţi să respecte măsurile de distanţare.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Din cauza restricţiilor introduse de autorităţi pentru a limita riscul de răspândire a virusului, doar 4.500 de pelerini au putut să ia parte la ceremoniile din acest an, motiv pentru care şi donaţiile de care depinde sanctuarul au scăzut considerabil.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Cu toate acestea, credincioşii au înţeles situaţia şi au respectat regulile, păstrând distanţa unii faţă de alţii.

În fiecare an, în data de 13 octombrie, zeci de mii de pelerini se îndreaptă spre sanctuarul de la Fatima, ridicat pe lpcul unde în 1917 Sfânta Fecioară Maria a apărut în faţa a trei copii.