Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Portugalia interzice circulaţia pe timpul nopţii, pentru a limita răspândirea virusului COVID-19 / Premierul Antonio Costa: „Sunt măsuri esenţiale pentru a controla pandemia”

Portugalia interzice circulaţia pe timpul nopţii, pentru a limita răspândirea virusului COVID-19 / Premierul Antonio Costa: „Sunt măsuri esenţiale pentru a controla pandemia”

Un articol de: Andrei Ștefan - 08 Noi 2020, 09:18
Portugalia interzice circulaţia pe timpul nopţii, pentru a limita răspândirea virusului COVID-19 / Premierul Antonio Costa: „Sunt măsuri esenţiale pentru a controla pandemia” FOTO: Pixabay.com Externe

În încercarea de a limita cât mai mult răspândirea coronavirusului, Portugalia va interzice circulaţia pe timpul nopţii în 121 dintre localităţile sale.

 

Portugalia interzice circulaţia pe timpul nopţii

 

Anunţul a fost făcut de premierul Portugaliei, Antonio Costa, care a declarat că interdicţia se va aplica de luni, în 121 de localităţi, printre care şi Porto şi Lisabona.

„Singurul mod de a opri răspândirea pandemiei este să evităm interacţiunile sociale. Sunt măsuri esenţiale pentru a controla pandemia fără a decreta din nou stare de urgenţă generală ca în primăvară", a declarat Costa.  

Până în prezent, Portugalia a înregistrat 173,540 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar bilanţul deceselor a ajuns la 2,848.

 

Masca de protecție, obligatorie în toate spațiile deschise din Portugalia, timp de 70 de zile

 

O altă măsură instaurată în Portugalia, la sfârșitul lunii octombrie, spune că purtarea măştii de protecţie în toate spațiile deschise este obligatorie, pentru o perioadă de 70 de zile.

După terminarea celor 70 de zile, decizia ar putea fi reînnoită.S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Purtarea măştii, care nu va putea fi înlocuită cu o vizieră, va fi obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste zece ani "atunci când distanţa fizică recomandată de autorităţile sanitare se dovedeşte impracticabilă", se arată în decizia adoptată.

În aceeași perioadă, Portugalia a declarat stare de calamitate din cauza COVID-19. Prim-ministrul portughez, Antonio Costa, a anunţat că evoluția pandemiei este foarte gravă în ţara sa.

Astfel, sărbătorile și activitățile non-academice vor fi interzise în școli și universități, iar evenimentele de familie, precum nunți și botezuri, vor fi limitate la maxim 50 de invitați.

 

Circulația pe timpul nopții, interzisă și în România, de luni, 9 noiembrie

 

Începând de luni intră în vigoare noi măsuri anticoronavirus, una dintre ele fiind restricționarea circulației pe timp de noapte. Cei care vor ieși din case în intervalul orar 23.00 - 05.00 o vor putea face doar din motive absolut întemeiate, ce trebuie precizate într-o declarație pe propria răspundere. 

Autoritățile au prezentat modelul acestei declarații. De asemenea, a fost publicat și modelul adeverinței de la angajator.

Declarația pe propria răspundere poate fi descărcată de AICI.

Modelul adeverinței de la angajator poate fi descărcat de AICI.

Vineri, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că, începând de luni, deplasările pe timp de noapte vor fi permise doar din motive bine întemeiate, precum activitate profesională, asistență medicală care nu suportă amânare sau cumpărarea de medicamente.

Secretarul de stat a precizat că a fost decisă restricționarea circulației pe timp de noapte cu precădere pentru a descuraja tinerii să meargă la petreceri, acolo unde riscul de transmitere a coronavirusului e mare: „În acest interval se mișcă foarte mult tinerii, ei se vizitează, sunt întâlniri în apartamente, mai ales în timpul weekendului. Rațiunea între 23.00 și 05.00 este ca tinerii să nu mai umble în apartamente, pentru petreceri. În Spania a fost una dintre modalitățile de răspândire a virusului, s-a făcut analiză. Tinerii cumpărau produse și mergeau în apartamente. Impactul cel mai mare va fi în timpul weekendului”.

Magazinele se vor închide de la ora 21.00, dar nu și benzinăriile și farmaciile. Programul supermarketurilor a fost redus cu o oră tocmai pentru ca angajații să aibă timp să ajungă acasă, până să intre în vigore restricția de circulație de la ora 23.00.

Citeşte mai multe despre:   Portugalia,   masuri anticoronavirus